Україномовних продуктів на телебаченні стане більше

У Парламенті зареєстровано законопроект № 4408 “Про внесення змін щодо обсягу національного україномовного аудіовізуального продукту в мовленні телерадіоорганізацій”, повідомляє ЮрЛига.

Зокрема, проектом закону хочуть взначити в статті 1 Закону “Про телебачення і радіомовлення” такий термін як “україномовний національний аудіовізуальний продукт”, тобто програми, фільми, аудіовізуальні твори, вироблені фізичними або юридичними особами України і озвучені виключно українською мовою.

Крім того, пропонується визначити, що в загальному обсязі мовлення кожної телерадіоорганізації не менше 50% має становити національний аудіовізуальний продукт, а частка національного україномовного аудіовізуального продукту повинна становити не менше 75% від загального обсягу продукту українського виробника.

Автори законопроекту зазначають, що  його схвалення забезпечить створення належної нормативної бази для рівномірного наповнення ефіру національними аудіовізуальними продуктами і створить умови для розвитку вітчизняної індустрії, пов’язаної зі створенням і поширенням національних аудіовізуальних творів, в тому числі і україномовних.

Нагадаємо, що у листопаді Верховна Рада ухвалила закон про реформування державних та комунальних ЗМІ.

Читайте також: У столиці запрацює онлайн будинок юстиції.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *