Припинення трудових відносин з мобілізованим працівником: пояснює Мінсоцполітики

Мінсоцполітики у своєму листі №11/13/84-16 від 11.01.2016 року розглянуло питання припинення трудових відносин з демобілізованим працівником, в т.ч. у разі укладання з ним строкового трудового договору, повідомляє Дебет-Кредит.

Зокрема, Міністерство нагадує, ч.3 ст. 119 КЗпП передбачено, що за працівниками, призваними на строкову військову службу або прийнятими на військову службу за контрактом у разі виникнення кризової ситуації, що загрожує нацбезпеці, зберігається їх місце роботи, посада та середній заробіток на строк до закінчення особливого періоду або до дня фактичної демобілізації.

Крім того, відповідно до п. 2 ч.1 ст. 36 КЗпП однією з підстав припинення трудового договору є закінчення його строку. Тому, укладаючи строковий трудовий договір, працівник надає добровільну згоду на його припинення у визначений сторонами у трудовому договорі строк.

Таким чином, звільнити мобілізованого працівника у зв’язку із закінченням строкового трудового договору ст. 119 КЗпП не заборонено.

Нагадаємо також, що Мінсоцполітики надало роз’яснення з приводу того, коли звільнений з військової служби працівник має приступити до роботи.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *