Викрадачів авто знову пропонують карати суворіше

У Верховній Раді знову зареєстрований законопроект  №4559 “Про внесення змін до статті 289 Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за незаконне заволодіння транспортним засобом”, пише Закон і Бізнес.

 Як і минулого разу (в жовтні 2015 року), необхідність відповідних змін до Кримінального кодексу пов’язують з проведенням негласних слідчих дій стосовно викрадачів транспортних засобів.

Відомо, що на сьогодніщній день Кримінальним процесуальним кодексом передбачено, що негласні слідчі (розшукові) дії проводяться виключно в кримінальних провадженнях щодо тяжких або особливо тяжких злочинів. Однак наразі такий злочин як незаконне заволодіння тарнспортним засобом до них не належить.

Тому Кабінет міністрів України вважає  за необхідне  посилити відповідальність за цей злочин, тим самим дозволивши застосування негласних слідчих дій для пошуку викрадачів.

Законопроектом передбачається, що незаконне заволодіння транспортним засобом карається штрафом від 1000 до 3000 неоподатковуваних  мінімумів  доходів громадян або обмеженням волі на строк  від 3 до 5  років, або позбавленням волі на строк від 3 до 6 років, в той час як зараз обмеження і позбавлення волі передбачено на строк до 5 років.

Максимальне покарання, яке пропонується визначити за незаконне викрадення ТЗ, – позбавлення волі на строк від 8 до 12  років з конфіскацією майна або без такої.

Читайте також: Що робити, якщо викрали ваш автомобіль?

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *