Пом’якшено умови для створення і роботи дитячих садків

Сьогодні, 24 травня, набув чинності новий Санітарний регламент для дошкільних навчальних закладів, інформує ЮрЛіга
Документом передбачені умови, що сприяють створенню дитячих садків, в тому числі в житлових і нежитлових приміщеннях. У новій редакції регламенту багато спрощень. Так, при відсутності харчоблоку в дитсадку допускається постачання готової продукції операторами ринку харчових продуктів за умови дотримання вимог Закону про вимоги до безпеки і якості харчових продуктів. А в разі відсутності власної пральні прання білизни може здійснюватися іншими пральнями, за винятком тих, які обслуговують інфекційні заклади охорони здоров’я, об’єкти хімічної та іншої небезпечної промисловості.

У документі також відсутня дрібна регламентація (наприклад, висота бортиків пісочниці), знято заборону на використання для дітей двоярусних ліжок. Але при цьому чітко визначені вимоги до чистоти, організації харчування, температурного режиму, освітлення, утримання басейнів, розпорядку дня дитини.

Також відтепер після перенесеного інфекційного захворювання прийом дітей до дошкільного навчального закладу дозволяється тільки при наявності медичної довідки закладу охорони здоров’я, в якому дитина перебувала під наглядом. Діти після тимчасової відсутності в дитячому саду з інших причин приймаються без медичних довідок – при відсутності явних ознак захворювання.

Читайте також: Вартість харчування дітей у дошкільних закладах зміниться

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *