До 2020 року Україна побудує близько 30 бойових кораблів та катерів – Міноборони

До 2020 року планується кардинально оновити корабельний склад Військово-Морських Сил і побудувати близько 30 бойових кораблів і катерів. Про це повідомила начальник управління комунікацій та преси Міністерства оборони України полковник Оксана Гаврилюк, повідомляє Урядовий портал

За її словами, відповідно до положень стратегічних документів в оборонній сфері, у Збройних Силах України тривають заходи щодо відродження Військово-Морських Сил та набуття ними бойових спроможностей. Наразі морська піхота, берегова артилерія та інші підрозділи ВМС беруть активну участь в антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей, готові дати відсіч збройній агресії з моря.

Продовжується нарощування спроможностей корабельного складу. На замовлення Міністерства оборони України для українських ВМС побудовано два малих броньованих артилерійських катери, триває виробництво ще чотирьох.

Крім того, Міністерство оборони України уклало державний контракт з ПАТ “Завод “Ленінська кузня” на будівництво двох десантних катерів. Також, відповідно до рішення Міністра оборони України, продовжується робота щодо розробки нового патрульного літака ВМС Ан-148мп. Орієнтовний термін прийняття його на озброєння – 2019 рік.

Читайте також: Україна та Туреччина затвердили план військового співробітництва

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *