В Україні розпочинається золоте століття розвитку сільського господарства – УЗА

Зростання споживання зерна у  світі вимагає збільшення обсягів його виробництва на 800 млн. тонн до 2050 року  порівняно з 2015 р.  Україна є однією з країн, яка може забезпечити зростання виробництва зернових за рахунок реалізації свого потенціалу. Про це сьогодні, 26 травня у своєму виступі на п’ятнадцятій міжнародній конференції «Зерновий форум & Maritime days 2016» повідомив президент Української зернової асоціації Володимир Клименко, інформує АПК-інформ

Він підкреслив, що інвестори вірять у виробничий потенціал України, тобто в те, що вона зможе збільшити виробництво зерна удвічі.

За словами В.Клименка, при підвищенні врожайності основних зернових культур на наявних посівних площах в Україні до 2050 р. можна збільшити виробництво зерна до 99,1 млн. тонн, в т.ч. – 41,4 млн тонн пшениці, 43,3 млн. тонн кукурудзи і 14,4 млн. тонн ячменю. Крім того, він зазначив, що на світовому ринку найбільше збільшення врожаю очікується в сегменті кукурудзи.

«Загальний валовий збір зернових  повинен бути збільшений на 310 млн. тонн – з 0,97 млрд. в 2015 р. до 1,28 млрд  тонн у 2050. Необхідний приріст світового виробництва пшениці до 2050 р. оцінюється в 230 млн. тонн (з 0,74 до 0,97 млрд  тонн)», – уточнив керівник УЗА.

Читайте також:

Євросоюз подовжить санкції проти Росії – Туск

«Запитай у прем’єра»: 27 травня відбудеться зустріч Володимира Гройсмана з українською бізнес-спільнотою

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *