Український шоколад наблизять до стандартів ЄС

“Мінагрополітики наказом щодо продуктів з какао та шоколаду зробило вагомий внесок у гармонізацію законодавства України з ЄС”, зазначила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, коментуючи оприлюднення Наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України № 157 «Про затвердження Вимог до продуктів з какао та шоколаду», інформує прес-служба міністерства

«Наказ є результатом спільної роботи з представниками громадських організацій захисту прав споживачів, галузевих об’єднань, бізнес-асоціацій, відповідним технічним комітетом зі стандартизації, профільною асоціацією. Документ заповнить прогалину у вітчизняному регулюванні, гармонізує законодавство України з законодавством ЄС та уніфікує класифікацію кондитерських виробів», – пояснила чиновник.

«Змінилися вимоги щодо фізично-хімічних властивостей сировини, зокрема, суттєво знижено – з 0,7% до 0,5% та 0,35% (для пресованого масла) – найважливіший для жирової продукції показник – масова частка неомилюваних речовин, який впливає на смакові якості», — зазначає Олександр Балдинюк, Голова Асоціації Укркондпром.

Окрім того, впроваджуються додаткові вимоги до маркування щодо основних характеристик шоколаду, які запроваджує Наказ, що сприятиме кращій інформованості споживачів. «Ми даємо ще один поштовх для розвитку кондитерського експорту», – додала Владислава Рутицька.

Читайте також:

Держгеокадастр запровадив додатковий механізм виявлення корупції на ринку землі

“Мінімальна зарплата”: визначено її нове поняття

Американці зафіксували інфекцію, проти якої антибіотики безсилі



 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *