Латвія-Україна: спільні проекти у сфері лісового господарства, аквакультури та безпеки продуктів харчування

Україна та Латвія спільно реалізовуватимуть низку проектів в аграрній сфері. Така співпраця сприятиме обміну досвіду у сфері лісового господарства, аквакультури та безпеки продуктів, а також допоможе Україні запровадити інноваційні технології виробництва у сільській місцевості. Про це йшлося під час зустрічі Надзвичайного та Повноважного Посла Латвійської Республіки в Україні Юріса Пойканса з Міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим, пише Урядовий портал

Українська та латвійська сторони обговорили вже діючий пілотний проект у Чернігівській області для впровадження інновацій у сільському господарстві і домовилися про продовження передачі досвіду Латвії у сферах лісового господарства та аквакультури. Крім того, партнери домовилися про обмін досвідом у сфері безпеки харчових продуктів.

Як зазначив міністр Тарас Кутовий, безпека харчових продуктів є одним із пріоритетних напрямків стратегії розвитку АПК «3+5», серед яких також розвиток ринків збуту, органічне виробництво і нішеві культури, розвиток сільських територій та зрошення.

«Мета стратегії розвитку АПК «3+5» – сильна процвітаюча галузь. А це – розвиток сільських територій, створення нових робочих місць, підвищення зарплатні та відрахувань до бюджету», – наголосив Тарас Кутовий.

Він додав, що розроблена командою Мінагрополітики стратегія «3+5» дозволить максимально розкрити потенціал агропромислового комплексу України і вивести його на європейський рівень.

Читайте також:

Українські туроператори ігнорують закон

Які професії увійшли у першу трійку по рівню зарплати

 

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *