Українські туроператори ігнорують закон

75% туроператорів України можуть позбутися ліцензій. У Мінекономіки нарікають, що представники турсфери ігнорують закон.  Про це повідомив начальник департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі України Іван Ліптуга, інформує Сегодня

За інформацією чиновника, близько 2000 з 2550 туркомпаній, яким було видано безстрокові ліцензії суб’єктів туроператорської діяльності, “наполегливо продовжують робити вигляд, що ліцензійні умови їх не стосуються”. “Ні статистичні звіти, ні оновлені банківські гарантії досі ними не були надані в департамент, хоча всі дедлайни давно пройшли”, – повідомив Ліптуга.

Для проведення позапланових перевірок всіх порушників, за підрахунками міністерства, знадобиться 5,5 років роботи без вихідних. “Набагато простіше буде зробити це один раз централізовано”, – вважає Ліптуга.

Нагадаємо, за планом Мінекономіки, в Україні найближчим часом повинні будуть ввести міжнародні стандарти в сфері туризму. Як вважають у відомстві, нововведення повинні підвищити якість надання послуг в цій сфері.

Читайте також:

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *