Уряд пообіцяв аграріям справедливу систему оподаткування та підтримку дрібних господарств

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман у вівторок, 31 травня, провів нараду з представниками аграрного бізнесу щодо обговорення актуальних питань подальшого розвитку агропромислового комплексу, повідомляє Урядовий портал

“Хочу підкреслити абсолютну підтримку Уряду, розуміння необхідності розвитку аграрного сектору, у тому числі і створення умов для того, щоб ми нашу аграрну продукцію не тільки сировиною відправляли, а орієнтувалися у тому числі на більш глибинну переробку, створювали додану вартість в Україні, розвивали можливості нашого внутрішнього ринку і, беззаперечно, підтримували експорт нашої продукції”, – заявив Володимир Гройсман, відкриваючи засідання.

Уряд підтримує ідею розробки системи адресної цільової підтримки невеликих господарств до 500 га, про що було домовлено на попередній зустрічі Володимира Гройсмана із представниками аграрного сектору під час його головування у Верховній Раді України, та розробляє необхідну нормативну базу. “Наша позиція незмінна у тому, що ми хочемо підтримувати фермерський рух в Україні”, – зазначив він.

Учасники обговорення наголосили на необхідності виведення вітчизняних аграрних виробників “з тіні”, чому буде сприяти запровадження прозорої і справедливої системи оподаткування. Вони зауважили на потребі підтримки дрібних господарств, зокрема шляхом стимулювання кооперативів, а також у тому числі галузі тваринництва, що здійснює переробку та створює додану вартість у країні.

Представники аграрного бізнесу виявили зацікавленість у підтримці закладів професійно-технічної освіти для якісної підготовки фахівців.

Сторони домовилися відновити діяльність робочої групи для напрацювання пропозицій щодо вирішення ключових проблем галузі. Групу очолить профільний Міністр аграрної політики та продовольства України Тарас Кутовий.

Читайте також:

У спеку вантажівкам заборонили рухатись дорогами державного значення

На Київщині викрито виробництво канабісу у промислових масштабах – СБУ

 

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *