Викрито махінації з ПДВ

Співробітниками податкової міліції м. Києва в ході супроводження матеріалів кримінального провадження, зареєстрованого за ст.205 КК України припинено незаконну діяльність підприємства, яке здійснювало махінації з ПДВ, повідомляє прес-служба ДФС

В ході розслідування виявлено, що невстановлені особи за грошову винагороду зареєстрували на підконтрольну їм особу комерційне підприємство. Реквізити та розрахункові рахунки даного підприємства використовувалися для сприяння платникам реального сектору економіки в неправомірному формуванні податкового кредиту з ПДВ та ухиленні від його сплати.

З метою здійснення незаконної діяльності зловмисники отримували на поточні рахунки від підприємств реального сектору економіки грошові кошти за нібито надання послуг або купівлю товарів. В результаті таких «операцій» у контрагентів формувався безпідставний податковий кредит з ПДВ, а у вказаного підприємства – накопичувались податкові зобов’язання з ПДВ. Це давало можливість неправомірно формувати ліміт на електронних рахунках даного підприємства в системі електронного адміністрування ПДВ та реєструвати податкові накладні на адресу замовників.

В ході проведених заходів було зменшено ліміт на спеціальних рахунках комерційного підприємства на загальну суму 165 млн. гривень, а вказане підприємство виключено з реєстру платника ПДВ.

Слідчі дії тривають.

Читайте також:

Спекуляція землею: на Київщині посадовці вимагали 300 тис. євро та 10 тис. доларів за оренду

Рада прийняла закон про судоустрій і статус суддів

Захист прав споживачів фінпослуг: на чиєму боці новий закон?

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *