З місцевих бюджетів виділять 4 мільярди гривень на ремонт доріг

Не менше 10% витрат з місцевих бюджетів усіх рівнів Кабмін планує направити на фінансування та реконструкцію автомобільних доріг, передає Уніан.

Відповідне рішення було ухвалене під час засідання Уряду за поданням міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

“Доповнити проект постанови Кабміну №498 доповненням, яким затверджується перелік об’єктів будівництва і реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування та обсягів їх фінансування у 2016 році для виконання робіт на найбільш соціально важливих об’єктах дорожньої мережі України на суму 3,9 мільярда гривень. Фінансування вищевказаних робіт планується здійснювати за умови виділення з місцевих бюджетів усіх рівнів витрат в обсязі не менше 10%”, – сказав Омелян.

Він переконаний, що прийняття цього акта дасть змогу забезпечити виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування.

Також повідомляється, що раніше прем’єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував, що Кабмін направить близько 18-19 млрд грн на ремонт та будівництво доріг. Це приблизно 10% протяжності всіх автомобільних трас України. У цілому ж в поточному році Уряд планував відремонтувати та побудувати 1700 км доріг.

За даними “Укравтодору”, експерти оцінили щорічну потребу у фінансуванні автодоріг в країні у суму близько 60 млрд грн.

Читайте також: Поліцейським хочуть заборонити затримувати осіб без документів

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *