Перерахунку курсу долара по проблемних кредитах не буде – експерт

Банки не підуть на перерахунок валютних кредитів на умовах, які вимагають представники так званого «валютного майдану». Таку точку зору висловив очільник Ради Незалежної асоціації банків України Роман Шпек, пише портал meget.kiev.ua

«Є багато депутатів, представників популістських поглядів на хвилі того, що вони захистять цих боржників. Потрібно розуміти, що варіант, запропонований банками, є компромісним. Він дасть можливість частково допомогти валютним боржникам.

Крім того, це дозволить зберегти платоспроможність банківської системи і зберегти кошти вкладників, а не перекладати зобов’язання позичальників на бюджет. Потрібно приймати проект закону, який напрацьований банківською асоціацією і НБУ », – підкреслив Р. Шпек.
Він
уточнив, що перерахунку валютних кредитів на тих умовах, які вимагають позичальники, не буде.

Читайте також:

Співробітники “Митної сотні” отримуватимуть зарплату 30 000 грн. і більше

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Комментариев (1)

    Zhenya Broslavsky

    Червень 13, 2016 at 16:40

    ОЙ Шпек Романе, Шпек Романе, безславний наш чи то гетьмане, чи то брахмане . . . Ну я розумію, що ігуані неможливо пояснити горе жінки, яка через здирництво банку захворіла на онкологію, або пояснити, яке те щастя юнака, який відробляє валютний кредит, збираючи суницю у Польщі і ночуючи за стінкою від свиней. Та ні, навіть ігуана б повідомила Шпеку те, що давно відомо, а саме те, що банки до 2014 року самі брали валюту у борг за кордоном під 1 відсоток!!!!!!. Це відображено у звітах Альфа-банку та Укрсоцбанку – сам бачив. Строк погашення таких кредитів до 2018, 2023. Таку валюти банки “перепродали” обманутим нещасливцям під всі 12-16%, видаючи валютні кредити у далекі 2006-2007. І ще питання. Вкладники воліли звязувати свою долю з банком депозитом на 3-6 місяців, а валютні позичальники платили банкам надприбутки з тих самих 2006-2007. То що, Шпек навмисно бреше бо така наразі мода – брехати.

    Відповіcти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *