Українських рибних патрульних навчатимуть норвежські фахівці

За результатами міжвідомчої співпраці Держрибагентства України та Директорату з питань рибальства Королівства Норвегія, з 29 червня по 1 липня у Києві буде організовано  навчальний курс для українських рибних патрульних щодо контролю за рибальством, а також семінари із регулювання рибальства у морі. Про це повідомив Голова Держрибагенства Ярема Ковалів, йдеться на сайті Мінагрополітики

«Проект навчання українських патрульних фахівців з Норвегії – лише початок плідного співробітництва України та Європейського Союзу в напрямі реформування рибного господарства. Йдеться і про електронні системи моніторингу вилову, і про програми навчання для українських патрульних. Так після Норвегії, навчальний курс для наших патрульних проведуть фахівці з Литви. Це заплановано на першу половину липня. Вивчення та застосування кращого досвіду європейців допоможе побудувати в Україні ефективну систему контролю та регулювання рибальства», – наголосив Голова Держрибагентства Ярема Ковалів.

У навчанні візьмуть участь 45 рибоохоронних патрульних Київщини та 5 спеціалістів з приморських регіонів – Одеської та Азовської рибоохорони, Чорноморського басейнового управління. Організацію навчання та пов’язані за нею витрати профінансовано Норвегією. У патрульних буде можливість спільно з норвезькими колегами проаналізувати можливості впровадження елементів норвезької системи в роботу українського рибоохоронного патруля.

Кращі спеціалісти Директорату з питань рибальства Королівства Норвегія поділяться з українськими колегами кращими практиками із використання систем контролю за рибальством Норвегії, правил використання знарядь лову, роботу норвезької берегової охорони, заходів контролю рибальства в морі, механізм встановлення законності вилучених водних біоресурсів.

Нагадаємо, 16 червня 2016 року на Київщині почав роботу перший в Україні «пілотний» рибоохоронний патруль. 45 патрульних було відібрано з 2000 претендентів на основі відкритого кадрового конкурсу з онлайн-трансляцією, залученням громадськості, психологічним та фізичним тестуванням.

Читайте також:

Тарифи на комунальні послуги можуть бути переглянуті

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *