7 виправдань, які заважають вам досягати своїх цілей

#мотивація

Зібрали сім найпоширеніших виправдань, які часто заважають нам досягати намічених цілей, а також поради, як з ними впоратися

#1. У мене немає часу

Кількість годин у добі для всіх людей однакова. Чому тоді одні встигають за цей час переробити купу справ, а іншим ні на що не вистачає часу? 

Відповідь проста: хтось правильно керує своїм часом, а хтось – ні.

Як використовувати свій час з користю? Для початку визначте, на що ви його витрачаєте, і безжально виріжте ті справи, які робити зовсім необов’язково.

Складайте графік завдань на день, розставляйте пріоритети, по можливості делегуйте справи іншим. Ваша головна мета – зробити акцент на якості виконуваних справ, а не на їх кількості.

#2. У мене немає вищої освіти

Якщо ви влаштовуєтеся працювати на завод або у велику фірму, підтвердження кваліфікації дійсно грає роль. Але для втілення своїх ідей і запуску бізнесу вища освіта зовсім не обов’язкова.

За статистикою до 20% мільйонерів ніколи не навчалися в університеті. Білл Гейтс, Майкл Делл, Стів Джобс, Марк Цукенберг – у жодного з них немає за плечима ступеня магістра. Але це не завадило їм реалізувати свою мрію і стати всесвітньо відомими.

Але не варто плутати відсутність диплома з відсутністю знань. Безперервний саморозвиток і навчання вкрай важливі для досягнення цілей.

#3. У мене не вийде

Ті, хто вже досяг успіху в бізнесі, запевняють, що провали і невдачі потрібно сприймати, як невід’ємну частину шляху до успіху.

А кращий спосіб побороти в собі страх провалу – змінити своє ставлення до цього і просто почати діяти. 

Наприклад, якщо ви боїтеся виступати перед публікою, змушуйте себе робити це якомога частіше. Спочатку все може йти не так, як вам хотілося б, але в якийсь момент ви помітите, що страх перед провалом витіснило задоволення, яке ви почали отримувати від цього процесу. Долаючи труднощі, людина дійсно стає сильнішою. 

 #4. Я не знаю, як це зробити

Ніхто не народжується з умінням створювати мультиплікаційну імперію, як Уолт Дісней. І часом потрібно просто ризикнути, і зробити перший крок.

Адже більшість успішних підприємців починали свій шлях практично без досвіду і достатнього багажу знань. Вони лише слідували своїй інтуїції, дізнавалися багато нового в процесі своєї роботи, вчилися на помилках і робили висновки.

 #5. У мене недостатньо грошей

Для запуску бізнесу не обов’язково мати стартовий капітал. Як правило, на перших порах досить класної ідеї і добре продуманого бізнес-плану.

Цілком реально залучити інвестиції в свій бізнес. Але будьте готові правильно презентувати свій проект: максимально розкласти його суть по поличках, чітко дати зрозуміти, кому ваш продукт буде корисний і чому.

 #6. Люди не зрозуміють мене

Так склалося історично, що людина, перебуваючи в суспільстві, потребує схвалення оточуючих. Але, якщо ви вирішили стати успішним підприємцем, будьте готові ризикувати, експериментувати і думати наперед.

Так, ваша ідея може комусь здатися божевільною і дивною. Але це зовсім не означає, що вона не спрацює. Швидше навпаки. Більшість людей тягнуться до незвіданого і нового, тому нестандартні рішення і продукти завжди в тренді.

#7. Багато людей цим займається

Це правда. Але це не означає, що ви не можете стати кращим в цій сфері.

Знайдіть свою нішу і запропонуйте споживачеві те, до чого раніше ніхто не додумався. І створюйте продукт із задоволенням. Тоді вам точно не буде рівних.

Шлях до успіху може бути нелегким, але ніхто не пройде його замість вас. Тільки ви несете відповідальність за своє життя. Не шукайте відмовок, а дійте вже зараз.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *