Дропшиппінг: як легко та швидко заробляти в інтернеті

Сьогодні завдяки дропшиппінгу тисячі українців почали заробляти чималі гроші, не вкладаючи у свій бізнес практично жодної копійки. Хто та як працює за цією схемою? З чого потрібно починати новачку? Які ризики приховує дропшиппінг?

Що таке дропшиппінг та з чим його «їдять»

Дропшиппінг – посередницькі послуги, що є відносно новим для України методом ведення бізнесу, хоча в Європі він уже давно набув значного поширення. Дропшиппер виступає посередником між виробником товару та покупцем. Він знаходить покупців, приймає від них оплату за товар та перераховує гроші виробнику. Далі повідомляє останньому адресу кінцевого споживача, після чого виробник відправляє замовлення покупцеві, а дропшиппер отримує свою грошову винагороду.

Поки українська економіка переживає не найлегші часи, а ціни на комунальні послуги та продукти зростають, українці змушені шукати нові способи заробітку. Більшість громадян чимраз частіше прагнуть розпочати хоч невелику, але свою справу. Ось тут рятує інтернет, який щодня відкриває більші можливості для користувачів. Інтернет-торгівля вже майже цілком замінила традиційний шоппінг, а серед найпоширеніших способів заробітку став саме дропшиппінг.

Для старту гроші не потрібні

Перевагою цього виду бізнесу є те, що вам не потрібен стартовий капітал. Адже немає необхідності закуповувати товар у необмежених кількостях, орендувати офіс або склад. Тож можна констатувати, що фінансових ризиків дропшиппінг собою не несе.

Щодо прибутку, то зазвичай дохід дропшиппера складається з різниці вартості товару виробника і встановленої ціни за товар самого дропшиппера. До речі, компанії, які співпрацюють з такими посередниками, постачають їм товар за нижчою ціною, ніж та, яка вказана на сайті магазину.

Ще одна перевага – ви можете співпрацювати відразу з декількома постачальниками, а отже – самі визначаєте обсяг своєї роботи та прогнозуєте очікуваний прибуток від бізнесу.

«айбільша перевага цієї системи у тому, що дуже часто виробник пропонує послугу приховування інформації про те, кому саме належить цей товар. А отже – можна створювати власну торгову марку та рекламувати її без жодних витрат, — говорить власниця одного з інтернет-магазинів Оксана Бубка

За її словами, з підробітку посередництво в інтернет-торгівлі перетворилося для неї на повноцінний бізнес, що приносить чималі прибутки. За два роки жінка встигла налагодити співробітництво з сімома компаніями-постачальниками та напрацювала базу постійних клієнтів, які активно користуються її послугами.

Тож, якщо ви також бажаєте спробувати себе в ролі дропшиппера, ми дамо вам кілька важливих порад.

Як почати бізнес?

Крок #1

Звичайно, передусім, вам необхідно створити вітрину свого магазину, тобто власний сайт або інтернет-сторінку, де буде розміщено каталог ваших товарів. На щастя, в інтернеті існує багато сервісів, які дозволяють зробити це навіть безкоштовно. Нерідко, для створення такої вітрини достатньо соцмережі. Такі сторінки легко впізнати навіть за нік-неймом.

Крок #2

Далі ви маєте знайти надійного постачальника товару. Інформацію про дропшиппінгові компанії можна знайти в інтернеті, адже зазвичай такі фірми самі шукають дропшипперів для співпраці. Але будьте уважні – до вибору постачальника варто підійти надсерйозно, оскільки від цього залежить ваша репутація та прибуток. Обов’язково проговоріть умови оплати, повернення товару, спосіб доставки тощо.

Крок #3

Обробляйте замовлення:

skhema-drop

На перший погляд, схема зрозуміла та проста. Ми запитали юриста ЮК «Центр Конфліктології і Права» Марину Суткович, чи несе вона в собі якісь ризики для посередника таких послуг. А також попросили дати практичні рекомендації тим, хто лише замислюється про створення такого бізнесу.

Будь-яка підприємницька діяльність має ризики. Це головна ознака підприємництва, адже за законодавством України підприємництво — це самостійна, ініціативна, систематична, на власний ризик господарська діяльність, що здійснюється суб’єктами господарювання (підприємцями) з метою досягнення економічних і соціальних результатів та одержання прибутку

Серед різноманітних видів підприємницької діяльності ризикованість дропшиппінгу дуже мала. Якщо ви не витратили багато грошей на створення і рекламування вашого сайту (наприклад, використовували сторінку в соцмережі для цього), то і збитків у вас бути не повинно у випадку недосягнення бажаних результатів.

Але потрібно пам’ятати, що ви плануєте отримувати прибутки, що підлягають оподаткуванню. Тож вам варто зареєструватись як фізична особа-підприємець.

Процедура реєстрації ФОП є простою, а вести облік доходів і витрат самостійно нескладно. Якщо у вас є кілька партнерів, з якими ви будете ділити прибутки, варто зареєструвати юридичну особу.

За ведення господарської діяльності без держреєстрації та несплату податків на вас чекає адміністративна або навіть кримінальна відповідальність (залежно від обсягів несплати), а також штрафи і пеня

Дропшіппінг – це, так би мовити, досить легкий та зовсім невитратний вид підприємництва. Будьте відповідальними, орієнтуйтеся у тому, який товар користується попитом, –  і це дозволить вам отримувати стабільний дохід без фінансових витрат та великих ризиків.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *