Колектори — сучасні рекетири

Слово «колектори» щільно влилося в нас лексикон, витіснивши з нього раритетний термін «рекетири». Активна діяльність банківської системи, пік якої припав на 2007–2008 роки, невідворотно призвела до низки фінансових відносин між фізичними та юридичними особами

Зрозуміло, що в цій масі кредитних відносин є величезна кількість договорів, умови яких не виконує одна із сторін. Воно й не дивно — в країні, де за останні 6 років національна валюта здешевіла майже втричі, де економіка депресивна та непередбачувана, дуже легко опинитися в ситуації, коли ви, наприклад, берете кредит в банку, виходячи з певних життєвих реалій, а через деякий час ці реалії стають діаметрально протилежними. І ось ви — боржник банку.

Що робити банку, коли ви не виконуєте своїх зобов’язань?

Банк може подати до суду. Але суд — механізм не швидкий і не гнучкий. До того ж, якщо формально ваші активи на нулі, суд нічим не зарадить банку. І тут у вашому житті з’являються фірми-посередники. Ті самі колектори. Така установа начебто (або насправді) гасить ваш борг перед банком, набуваючи всіх прав кредитора. І далі, користуючись цими правами, починає вичавлювати з вас борг. Методи роботи цих посередників балансують на межі легальності, а часто-густо і виходять далеко за цю межу: нескінченні дзвінки й погрози, психологічний тиск, а іноді й мордування в буквальному сенсі.

Як боротися з колекторами? Як домогтися дотримання ваших прав? Як не дати рекетирам зламати ваше життя? ЮК “Центр Конфліктології І Права” готує просвітницький матеріал та фільм на тему «Як не дати колекторам зазіхнути на ваші права». У межах підготовки матеріалу ми будемо вдячні кожному, хто розповість нам свою історію, пов’язану із роботою колекторських фірм, і з радістю проконсультуємо вас щодо вашої ситуації. Чекаємо на ваші коментарі, історії та питання за e-mail info@ckp.kiev.ua позначкою в темі листа «колектори».

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *