Якщо затримують заробітну плату: куди скаржитися та як отримати компенсацію

Опинившись у такій ситуації кожен діє по-своєму. Хтось “затягує паски” й чекає, доки роботодавець виплатить йому зарплату, хтось звільняється, а хтось довіку оббиває пороги кабінетів керівництва. Що робити, коли затримують заробітну плату? Куди скаржитися та як отримати компенсацію? Про все це — ми запитали в юриста

Якщо ви хоч раз стикалися з роботодавцями, які місяцями не виплачували заробітну плату, то добре знаєте, як це нервово. Зазвичай керівництво знаходить безліч причин, щоб пояснити затримку платні, але від цього не легшає: без грошей родину не прогодувати, а ціни продовжують рости.

Заробітна плата — це винагорода, яку за трудовим договором роботодавець виплачує працівникові за виконану ним роботу. Розмір зарплатні залежить від складності та умов виконуваної роботи, професійно-ділових якостей працівника, результатів його праці та господарської діяльності підприємства.

Роботодавець повинен виплачувати зарплатню своїм працівникам регулярно, в робочі дні та у строки, встановлені трудовим, колективним договором або контрактом, але не рідше двох разів на місяць.

При цьому проміжок часу між виплатами не повинен перевищувати 16-ти календарних днів. У випадках, коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується роботодавцем напередодні.

Ваше право на своєчасне одержання винагороди за працю захищене законом

Але не варто першого ж дня затримки заробітної плати здіймати галас та скаржитися в усі інстанції, адже є певний термін, протягом якого роботодавець повинен оплатити вашу працю, тому затриманою заробітна плата рахується лише після закінчення цього терміну.

На скільки можуть затримувати зарплату?

Адвокат Катерина Коваленко пояснює, що роботодавець повинен розрахуватися з працівником не пізніше ніж через 7 днів після того, як останній виконає свою роботу.

Якщо після закінчення 7-денного терміну з дня визначеної в трудовому договорі або контракті дати виплати заробітної плати роботодавець не оплатив вашу роботу, ви можете звернутися у відповідні державні органи зі скаргою

Вимагайте письмових пояснень

Та перш ніж скаржитися на роботодавця, напишіть заяву на ім’я керівника підприємства з вимогою пояснити причину затримки зарплати. Письмова заява зобов’язує роботодавця дати вам таку ж письмову відповідь, тому не обмежуйтеся усними зверненнями.

В заяві можна також зазначити, що це питання може вирішуватися не в цивільному судочинстві, а в кримінальному. Звичайно, мало хто з роботодавців матиме бажання зв’язуватися з правоохоронними органами, тому він буде змушений виплатити зарплатню. Але якщо на заяву керівництво не відреагувало й розрахунку не було, переходьте до рішучих дій.

Контроль за додержанням законодавства по оплаті праці на підприємствах здійснюють Міністерство праці та соціальної політики, органи Державної податкової інспекції, професійні спілки та інші органи та організації, що представляють інтереси найманих працівників, а також прокуратура. Тому можна звернутися до будь-якого з цих органів, щоб змусити роботодавця виконати свої зобов’язання перед вами.

Швидше за все, подальша співпраця з недбалими керівниками, що відмовляються платити й пояснювати, чому це відбувається, навряд чи можлива. Тому можна написати заяву про звільнення за власним бажанням або за згодою двох сторін. Тим більше, що в такому випадку керівництво зобов’язане в день вашого звільнення не тільки видати вам трудову книжку, а й остаточно розрахуватися, зокрема, сплатити невиплачену заробітну плату, компенсацію за невикористану відпустку.

Якщо наймач відмовляється це робити, ви маєте всі шанси виграти справу в суді, отримавши відповідне рішення про примусове стягнення заборгованості. Понад того, в судовому позові про виплату заборгованості по зарплаті можна також звернутися до суду з проханням відшкодування й моральної шкоди

Якщо компанія затримує заробітну плату на один і більше календарних місяців, воно має виплатити вам компенсацію. Заборгованість зі сплати середнього заробітку за своєю суттю є грошовим зобов’язанням, а, отже, на неї поширюється дія Цивільного кодексу України.

Тобто той, хто прострочив свої грошові зобов’язання, має виплатити 3% річних та інфляційних втрат від суми, що не була виплачена працівнику. Виплата суми компенсації здійснюється того ж місяця, що й виплата заборгованості за відповідний місяць.

Якщо роботодавець відмовляється виплачувати заробітну плату або компенсацію, його відмову можна оскаржити в суді

Що загрожує роботодавцю за невиплату зарплат?

Кримінальний кодекс України передбачає відповідальність за безпідставну невиплату заробітної плати більше ніж за один місяць, вчинену умисно керівником підприємства, установи чи організації незалежно від форми власності.

Такому керівникові загрожує штраф від п’ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2-х років, або позбавленням волі на строк до 2-х років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років

Якщо заробітна плата не виплачується працівникам внаслідок нецільового використання коштів, призначених для таких виплат, роботодавцю загрожує штраф від тисячі до півтори тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на строк до п’яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

У цьому питання працює один головний закон – що активнішими будуть ваші дії, тим більшими будуть шанси отримати позитивний та очікуваний результат. Коли роботодавець зрозуміє, що ви маєте намір до останнього відстоювати свої права, йому не залишиться нічого іншого, як розрахуватися з вами та цим самим уникнути можливих перевірок і проблем із законом.

Суд у цій ситуації буде повністю на вашому боці, тому будьте наполегливими. Можливо це послужить важливим уроком для недобросовісного керівника і своїми діями ви врятуєте інших працівників від недбалості керівника.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *