Криптовалюта: які переваги отримує бізнес?

Останнім часом електронна валюта набула неабиякої популярності у розвинутих країнах світу. Український бізнес також робить спроби долучитися до світових економічних трендів, але поки що не всі підприємці знають, які переваги вони отримають від використання електронних грошей

Таку думку висловив президент Спілки підприємців малих, середніх і приватизованих підприємств України Юрій Єхануров під час засідання Комітету підприємців малого та середнього бізнесу при Торгово-промисловій палаті України, що відбулось 14 липня 2016 року. На його думку, український бізнес сьогодні мало знайомий з перевагами електронної валюти, у той час як підприємці інших країн вже отримують з цього користь.

Коли я побачив і відчув, що для українського бізнесу віртуальні валюти — це новинка, то зрозумів, що необхідно обов’язково привернути увагу вітчизняних підприємців до цього питання. В Україні криптовалюта досить поширена, й, водночас, унікальна. Світ уже вступив у систему криптовалют, і, подобається це комусь чи ні, вони мають право на існування, — сказав він

У свою чергу президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков наголосив, що у багатьох країнах світу віртуальні валюти вже стали реальністю як засіб фінансової інтеграції, а в Україні лише починаються дискусії стосовно використання криптовалюти у сферах малого та середнього бізнесу.

Тому ТПП України готова долучитися до ознайомлення підприємців із темою використання віртуальних грошей з метою зниження витрат на грошові перекази для бізнесу, — підкреслив Чижиков.

До основних переваг електронної валюти учасники круглого столу віднесли: анонімність транзакцій, відсутність єдиного цифрового банку, безпечність та несхильність до інфляції. Крім цього, криптовалюта дозволяє розрахуватись швидко та без посередників, тому дає можливість зекономити кошти.

За словами експертів, найпопулярнішою криптовалютою називають біткоіни. Сьогодні біткоіни можна обміняти в деяких банкоматах на традиційні валюти, деякі торгові точки та сайти приймають біткоіни в якості оплати товарів та послуг. Теоретично, сьогодні кожен охочий може не тільки використовувати криптовалюту, а й створювати свою власну.

На моє переконання, криптовалюти дійсно можуть змінити погляд та покращити життя як пересічних громадян, так і представників бізнесу. Тому що це валюта, яка несе в собі можливості для кожного. Уявіть собі, зараз гроші, їх вартість, їх кількість в обігу визначає маленький круг осіб. А криптовалюта — це програмний продукт, і вперше в історії людства звичайні люди можуть виготовляти в Інтернеті гроші і користуватися ними в своєму повсякденному житті. Що це дає з практичної точки зору громадянам? Криптовалюти мають обмеження, а отже вони не схильні до інфляції, тож наші грошові збереження більш захищені. Крім цього, криптовалюти — це найшвидші платежі сьогодні, —впевнений експерт Радж Делік

Щодо недоліків криптовалюти, то до них віднесли можливі негативні дії з боку національних регуляторів, а також те, що втрата пароля до електронного гаманця призводить до незворотної втрати усіх криптомонет у ньому. Проте, не дивлячись на це, експерти все ж переконані, що електронна валюта має великий потенціал та дозволяє спростити доступ до міжнародних ринків збуту малому та середньому бізнесу.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Комментариев (3)

    Андрей

    Серпень 2, 2016 at 21:08

    Криптовалюта – это цифровая валюта, единица которой – монета (англ. -coin). Монета защищена от подделки, т.к. представляет собой зашифрованную информацию, скопировать которую невозможно (пользование криптографии и определило приставку «крипто» в названии), т.е. монета уникальна и есть ПРОДУКТОМ майнинга (добычи).
    А электронная валюта по типу Webmoney, Яндекс.Деньги, QIWI, Perfect …, в т.ч. карточные продукты различных банков… Мы их не держим в руках (по сути как и цифровые деньги), но мы знаем, что ими можно рассчитаться (приобрести) реальные товары/услуги. И их “реальность” (по сути) зиждется на нашей вере в то что как и “физические Де́ньги — специфический товар, обладающий наивысшей ликвидностью, служащий мерилом стоимости других товаров и услуг[1].” Ни одна валюта с 70-х годов прошлого столетия (доллар последний) не подкреплена золотовалютным запасом стран, но потребность в эквиваленте есть и будет! Вопрос в том, что в эпоху интернета и блокчейна им будет? Устал :), думаю остальные ответы вполне можно найти на ютюбе :)…

    Відповіcти

    Андрей

    Липень 28, 2016 at 09:46

    Автор не разобрался в терминах… Криптовалюта не электронная валюта, а цифровая – это большая разница.

    Відповіcти

      Яков

      Липень 28, 2016 at 18:45

      Уточните тогда, что подразумевается под каждым из терминов. О какой разнице идёт речь?

      Відповіcти

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *