Waste Management 2016: новинки обладнання для переробки твердих побутових відходів

Підприємці різних країн світу презентували свою унікальну продукцію в галузі збору та переробки твердих побутових відходів.

Презентація відбулася під час міжнародної виставки «Waste Management 2016» 13 вересня в Торгово-промисловій палаті України. Захід проходив за підтримки Міжнародної Асоціації Твердих Відходів (ISWA), Американської торговельної палати в Україні (ACC) та Європейської Федерації з управління відходами та екологічним середовищем (FEAD). Організатор виставки – компанія «Бізнес-Форум».

«З 1 січня 2016 року діє угода про Асоціацію України та ЄС, яка передбачає перехід України на європейські стандарти збору, переробки та утилізації відходів. Ця виставка дає можливість українським та іноземним компаніям представити свою продукцію та знайти партнерів для подальшої співпраці», – говорить проектний менеджер компанії «Бізнес-Форум» Дмитро Радіонов.

За словами організаторів, мета виставки – залучити інвестиції до галузі та зміцнити зв’язки між представниками сектору поводження з твердими відходами, а саме – постачальниками обладнання і технологій, операторами ринку ТПВ, промисловими компаніями, державними структурами і фінансово-інвестиційними компаніями.

«Ми працюємо на ринку України вже три роки. За цей час ми ознайомили українських підприємців з нашою продукцією, підписали декілька контрактів про поставку нашого обладнання до України. Але є одна проблема – відсутність фінансування, через що більшість українських компаній не в змозі купувати таку техніку. У нас, наприклад, можна побудувати завод за гроші Європейського фонду. Чому в Україні цього не можна зробити? Ми сподіваємося, що Торгово-промислова палата України допоможе якось вирішити це питання, час застосовувати в Україні міжнародну практику», – говорить директор представництва хорватської компанії «Tehnix» Степан Микульчич.

Загалом на виставці було представлено декілька десятків компаній з таких країн, як Україна, Польща, Румунія, Швеція, Німеччина, Хорватія та Греція. Кожна компанія продемонструвала власні розробки в галузі переробки відходів.

Зокрема, це технології, які здійснюють ефективну переробку та утилізацію твердих побутових відходів, маючи при цьому низький рівень впливу на навколишнє середовище.

«Проблема збору та переробки твердих побутових відходів для України залишається актуальною, бо ще й досі немає повного теоретичного та практичного вирішення цієї проблеми. Впровадження нових технологій підприємствами, які здійснюють збір та переробку твердих побутових відходів, може зменшити негативний впив на довкілля та здоров’я людей. А тому проведення подібних виставок надає можливість як українським, так і  зарубіжними підприємствам ділитися своїм досвідом, практикою та новими технологіями, сприяє пошуку нових партнерів», – говорить голова правління ГО «Всеукраїнська Бізнес Конфедерація» Олена Павлюкова.

Схожі теми:

“Зроблено у Києві”: чим столичні підприємства здивували відвідувачів виставки?

Як українці сплачуватимуть екоподаток за сміття

Роздільний збір побутових відходів: чи є альтернатива?

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *