Україну запрошують до участі в China International Import Expo

У листопаді 2018 в Китаї пройде одна з наймасштабніших експортних виставок світу – China International Import Expo. Захід орієнтований на виробників товарів та постачальників послуг у різноманітних сферах

З метою залучення українського бізнесу Бюро міжнародного імпорту та експорту Китаю і National Exhibition and Convention Center організували презентацію майбутньої виставки. Основним представником України на China International Import Expo стала Торгово-промислова палата України.

Виставкова площа для товарів буде розділена на шість секцій: для виробників висококласного інтелектуального обладнання, побутової техніки та електроніки, автомобілів, одягу та аксесуарів і товарів народного споживання, продукції харчової промисловості й агросектору, медичного обладнання та засобів медичного обслуговування.

Секція торгівлі послугами  буде представлена сферами туризму, новітніх технологій, культури та освіти, креативного дизайну, аутсорсингу послуг.

Чому експортувати в Китай – це вигідно

Китай – це другий найбільший споживчий ринок світу. В 2017 в експортних позиціях України до КНР лідирували руди, шлаки та золи – 40 %, жири та олії тваринного або рослинного походження – 24% і зернові культури – 23,2 %. 

Сьогодні Китай займає друге місце в рейтингу українських економічних партнерів. На Китай припадає 8% українського експорту і 10% імпорту. Ви бачили — в нас великі цифри товарообігу, і водночас інвестиційна співпраця між нашими країнами дуже низька. Тому я думаю, що українському бізнесу необхідно активніше виходити на ринок КНР, – Геннадій Чижиков, президент Торгово-промислової палати України

Посол КНР В Україні Ду Вей зазначає, що останнім часом відносини України і Китаю значно активізувалися:

Україна є дружньою державою і надійним стратегічним партнером для Китайської народної республіки. Останнім часом, минулого року також, ми досягли певних дуже вагомих і помітних результатів, прогресу на шляху співпраці

Зокрема, у 2017 році успішно відбулася Третя міжурядова комісія зі співробітництва між урядами КНР та України. А її результати дають всі підстави говорити про те, що співпраця обох країн перейшла на новий рівень та нові вектори.

Переваги China Import Expo для українського бізнесу

Для українського бізнесу, який зареєструється на участь у виставці через Торгово-промислову палату України, діятиме спеціальна програма лояльності.  Згідно з агентською угодою ТПП України й організатором виставки National Exhibition and Convention Center,  у розпорядженні української сторони наразі є 540 квадратних метрів виставкової площі.

Ми надаємо платформу для українських виробників й українських підприємств, для української продукції та сервісів, які можуть з часом завоювати китайський ринок, або навпаки, розширити свій вплив на китайський ринок. Я вважаю, що в Україні є багато продукції, яка зорієнтована на екологічність, зокрема: екологічні харчові продукти, екологічні технології, сервіси й послуги. Я щиро сподіваюся, що Україна зможе взяти дійсно найкраще, що може запропонувати Китаю та світу, і серйозно закріпитися на ринку Китаю, – Чжон Сяомінь, заступник директора Китайського міжнародного експортного бюро China Import Expo

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *