Суд зобов’язав виплатити пенсії працюючим ветеранам військової служби

До юристів ЮК «Центр Конфліктології і Права» звернулися звільнені у запас ветерани військової служби, які не могли реалізувати свої права. Інтереси військових відстоювалися у Окружному адміністративному суді м. Києва за позовом про визнання протиправними дій Головних управлінь Пенсійного фонду України та Національної гвардії України.

Суть позову полягала в тому, що у зв’язку із відсутністю у Міністерстві внутрішніх справ України бланків посвідчень «Ветеран військової служби», позивачам було видано посвідчення «Ветеран органів внутрішніх справ». Відповідно до прийнятого ЗУ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» від 24.12.2015, яким внесено зміни до ЗУ «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених від військової служби та деяких інших осіб», із 01.01. 2016 року було поновлено виплату пенсій ветеранам військової служби, що працюють на посадах і умовах, визначених ЗУ «Про державну службу». Однак позивачі не могли отримувати свої пенсії, адже мали посвідчення ветеранів внутрішніх справ.

За результатами розгляду справи суд постановив задовольнити позовні вимоги і визнати дії Головного управління Національної гвардії України щодо невидачі посвідчення “Ветеран військової служби” протиправними. Окрім цього, суд зобов’язав Головне управління Пенсійного фонду України в м. Києві поновити виплату пенсії з 01.01.2016 відповідно до Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України” від 24.12.2015 в частині внесення змін до Закону України “Про державну службу” щодо порядку виплати пенсій працюючим пенсіонерам як ветеранам військової служби.

Слід зазначити, що таке рішення суду, в тому разі, якщо воно “вистоїть” у наступних інстанціях, дасть можливість усім ветеранам військової служби звернутися в аналогічному порядку та стягнути невиплачену їм пенсію.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *