«У вас рак»: пенсіонерка розповіла, як мало не померла через хибні аналізи в лабораторії «Медіс» 

#резонанс

Євдокія Петрівна Васильчук із міста Сколе Львівської області навіть не здогадувалася, що у свої 78 років їй доведеться пережити справжній жах – через недбальство та безвідповідальність працівників однієї з львівських лабораторій їй поставили страшний діагноз – рак. Про те, як хибні аналізи з лабораторії «Медіс» перетворили життя жінки на пекло та мало не призвели до трагедії, вона з тремтінням в голосі розповіла представникам громадської організації “Рух за чесну медицину”

Пригадуючи події, що відбулися в травні 2019 року, привітна та усміхнена Євдокія Петрівна змінюється в обличчі – те, що їй довелося тоді пережити, не побажаєш і найлютішому ворогу. 

Почалося все з того, що жінка через проблеми зі шлунком звернулася до місцевого лікаря. Вислухавши її, лікар зробив біопсію і відправив зразки тканин зі шлунку пацієнтки до Львова, в лабораторію «Медіс». Через деякий час жінка отримала висновок з лабораторії і мало не втратила свідомість. Результати чітко вказували на те, що в старенької рак шлунку 2-го ступеня.

Те, що відбувалося далі, жінка пам’ятає погано. Різке погіршення самопочуття, серце калатало мов навіжене, в голові промайнула думка, що це кінець. Зібравши останні сили та взявши папірець, який буквально «виніс» їй цей страшний вирок, жінка знову пішла до лікарні. Подивившись на результати, лікарі, не вагаючись, відправили Євдокію Петрівну на операцію до Львова. Мовляв, якщо відкладати, то по тілу підуть метастази і шанси врятувати життя жінці впадуть до нуля.

Змучена, налякана та зневірена старенька взяла останні гроші та поїхала до Львова в онкодиспансер. Там лікарі ще раз оглянули Євдокію Петрівну і зробили рентген. Жінка розповіла, що лікарі засумнівалися в діагнозі, але ще раз поглянувши на результати аналізів все ж констатували –  негайна операція або… Договорювати було непотрібно, вона і сама все розуміла. 

Євдокія Петрівна пригадує, як вже стояла перед дверима в операційну і лікарі вирішували лише одне питання – верхню частину шлунку оперувати чи нижню. Але один з нових лікарів чомусь завагався, немов щось відчував, він вирішив ще раз оглянути стареньку. Як виявилося пізніше, саме це вберегло жінку від страшних наслідків. Адже, якби жінці все ж зробили ту складну операцію, невідомо, чи витримав би це її організм. Не знайшовши жодних підстав для хірургічного втручання, лікар порадив жінці витребувати в лабораторії «Медіс» біоматеріали та відправити їх на аналіз до іншої лабораторії. Жінка так і зробила, а коли отримала результати з цієї лабораторії, то на неї чекало ще одне потрясіння – виявилося, що ніякого раку в неї немає. Уявляєте? Стало очевидно, що результати аналізів лабораторії «Медіс» – хибні! 

Євдокія Петрівна розповіла, що не стала розбиратися з недобросовісною лабораторією «Медіс». Каже, здоров’я не вистачить самотужки боротися з шахраями, які наживаються на чужій біді. Але після цього випадку усім своїм знайомим жінка радить обходити «Медіс» стороною і дякує Богові, що вберіг її від страшної хвороби та операції, яка могла закінчитися трагедією для старої жінки.

Страшно уявити, скільки життів встигли загубити ділки з лабораторії «Медіс». І скільки загублять ще, якщо на їхню безвідповідальність та цинізм не звернуть увагу відповідні органи? Євдокії Петрівні пощастило, що вона встигла відвернути біду, звернувшись в іншу лабораторію. Але так роблять не всі, хтось сліпо довіряє своє життя цим пройдисвітам і навіть не здогадується, що результати аналізів в цій сумнозвісній лабораторії — це лотерея. Та чи можна сподіватися на випадок, коли на кону стоїть людське життя?

Матеріал надано ГО “Рух за чесну медицину”.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *