Придніпровський районний суд «підіграє» підозрюваній в багатомільйонних оборудках Світлані Кузьмінській?

#резонанс

Раніше ми писали, що героїня гучного скандалу навколо ПАТ «Черкасиобленерго» Світлана Кузьмінська будь-якими методами намагається уникнути правосуддя. Тільки-но має відбутися судове засідання щодо її оборудок з Корсунь-Шевченківською та Стеблівською ГЕС, як за абсурдних та підозрілих обставин розгляд справи переноситься

На жаль, судове засідання, що мало відбутися 4 жовтня в Придніпровському районному суді, не стало виключенням. Кузьмінська знову вигадала сумнівну причину для переносу розгляду справи, а судді, на подив та обурення громадськості, – їй «підіграли»

Цього разу Кузьмінська з’явилась на судове засідання з новим адвокатом. Ховаючи очі від громадян, які прийшли переконатися в об’єктивності судового процесу, адвокат раптом заявила клопотання про перенесення судового засідання. Мовляв, вона тільки-но підписала договір з Кузьмінською і їй потрібен час для ознайомлення з матеріалами справи.

Звичайно, для усіх учасників процесу «Черкасиобленерго» подібні витівки Кузьмінської вже стали звичними. Вочевидь, вона робить все можливе, щоб відтягнути неминуче – кримінальну  відповідальність. Адже за попередньою інформацією, разом із своїми політичними покровителями Кузьмінська за часи свого керування обленерго вивела з нього понад 2 мільярдів гривень, крім цього її звинувачують в сумнівних оборудках із двома черкаськими ГЕС та виведенні коштів з «Харківобленерго». Маючи такий «послужний список», термін їй «світить» чималий.

Втім, на подив усіх чергова спроба Кузьмінської відтягнути розгляд справи та продовжити своє безтурботне перебування на волі зовсім не збентежила суддів, які мали б бути зацікавленими в тому, щоб правосуддя нарешті відбулось.  

Адвокат «Черкасиобленерго» Денис Ципін заявив, що ознайомлюватися зі справою означає ознайомлюватися з доказами по справі, а на цьому судовому засіданні докази не вивчаються, на ньому має бути оголошено обвинувальний акт та здійснено ряд обов’язкових процесуальних дій.

З огляду на це, немає необхідності зупиняти судове засідання. Адже можна оголосити обвинувальний акт, а потім зробити перерву, щоб черговий адвокат Кузьмінської ознайомилася зі справою. Крім цього, на думку учасників процесу, є один важливий момент – Кузьмінська здійснює свій захист самостійно. Не держава їй надає адвоката, вона наймає його сама, платить йому гроші і організовує його роботу. Тож це проблема Кузьмінської, що її адвокат не підготувалася, а не всіх інших учасників процесу. І причин зупиняти судовий процес не було жодних.  

Але судді чомусь норми закону та залізні аргументи адвоката «Черкасиобленерго» Дениса Ципіна вирішили зовсім не брати до уваги. Найвірогідніше, повністю усвідомлюючи, що своїми діями вони «підіграють» Кузьмінській, судді постановили відкласти розгляд справи на 21 жовтня.

Реакція громадськості на ганебну поведінку суддів була миттєвою. Люди кричали їм в слід, що завдання суддів – «покарати пройдисвітку Кузьмінську, а не кидати їй рятівний жилет». Сама ж Кузьмінська із зали суду виходила під вигуки своїх колишніх працівників – «Ганьба розкрадачці «Черкасиобленерго!», «Скільки сімей ти залишила без засобів існування!», «Бог все бачить, і за все доведеться відповісти!».

Не дивлячись на все, колектив «Черкасиобленерго» впевнений, що вже незабаром Світлана Кузьмінська відповість за зруйновані життя та сподівання тих, хто їй вірив. За словами працівників підприємства, вони йтимуть до кінця. Водночас громадяни нагадують, що Кузьмінська здійснювала свої оборудки не сама, а разом зі своїм приятелем Дмитром Крючковим та зацікавленими політичними діячами. Тож перед законом мають відповісти усі, хто довів одне з найбільших підприємств регіону до краху.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *