Найбільш вражаючі TED Talks про бізнес

#освіта

Зібрали найцікавіші, на нашу думку, відеолекції про бізнес відомих спікерів, коучів, учених та підприємців з майданчика TEDx

Майбутнє, яке ми будуємо… і буримо

Ілон Маск у розмові з куратором TED Крісом Андерсоном розповідає про свій новий проект будівництва тунелів під Лос-Анджелесом, про останні новини компаній Teslaта SpaceX, а також про те, що його спонукало зайнятися розробками майбутнього освоєння Марса.

Як побудувати компанію, де перемагають кращі ідеї

Уявіть, якщо ви по-справжньому знали б своїх колег та їхні думки? Рей Даліо з огляду на бізнес розповідає про переваги ідей мерітократії. Для неї потрібні повна прозорість та алгоритмізоване прийняття рішень. При такій системі люди можуть вільно висловлювати свої думки та навіть критикувати керівників. Дізнайтеся більше про те, як ця стратегія допомогла Даліо створити один із найбільш успішних хедж-фондів у світі та як спільне прийняття рішень на основі фактів може бути корисним особисто вам.

Як створити бізнес, який проіснує 100 років

Якщо ви хочете створити успішний бізнес, немає нічого кращого для натхнення, ніж ваша власна імунна система. Стратег Мартін Рівз ділиться жахливою статистикою про скорочення життя корпорацій і пояснює, як керівники можуть застосувати шість принципів живих організмів для створення стійких підприємств, які процвітатимуть у період змін.

Три уроки від успішної арабської бізнесвумен

Ділові жінки в арабському світі поєднують більше обов’язків, ніж чоловіки, і стикаються з більш непіддатливою культурою, ніж жінки на Заході. Що їхній успіх може розповісти нам про завзятість, конкуренцію, пріоритети та рух уперед? Говорячи про свою діяльність як інженера, адвоката й матері в Абу-Дабі, Лейла Хотейт ділиться трьома уроками процвітання в сучасному світі.

Як творчі люди можуть (нарешті) заробляти гроші в цифрову епоху

За словами музиканта й підприємця Джека Конте, останні 100 років стали дуже дивними для художників і авторів. Звичні для нас механізми перетворення мистецтва на гроші (як продаж платівок) були зруйновані інтернетом, залишивши музикантів розгубленими, письменників і художників, які тепер не знають, як заробляти на життя. Створивши платформу Patreon, Конте винайшов спосіб, завдяки якому автори можуть отримувати гроші від своїх шанувальників. Чи можуть такі платіжні платформи змінити місце творчих професій в цифрову епоху?

5 способів керувати в епоху постійних змін

Хто сказав, що зміни мають бути важкими? Експерт в області оптимізації організацій Джим Хемерлінг вважає, що адаптація підприємства до сучасного постійно мінливого світу може надихати, а не виснажувати. Він виокремлює п’ять завдань, зосереджених навколо ідеї врахування інтересів людей, що передусім що дозволить розширити можливості співробітників і надихнути їх у процесі оптимізації компанії.

 

Як керувати колективною творчістю

У чому секрет розкриття творчості, прихованої у вашій щоденній роботі, і можливості дати кожній гарній ідеї шанс? Гарвардський професор Лінда Хілл, співавтор книги «Колективний Геній», вивчила кілька найбільш творчих компаній світу для виявлення набору інструментів і тактик, які сприяють постійному виробленню хороших ідей — від будь-якої людини в компанії, а не тільки від призначених «творців».

Лідерство та гідність

Нам потрібні лідери, які консолідують суспільство, — ми повинні їх створити. Важлива риса лідера — смирення — риса, притаманна українським лідерам, але яку можна і потрібно розвивати. Про те, чому і як це потрібно й можна зробити розповідає PhD, викладач Львівської бізнес-школи УКУ (LvBS) та виконавчий директор Центру Лідерства УКУ Андрій Рождественський. Працював профайлер-аналітиком в ізраїльській службі безпеки, пізніше став HR-партнером роздрібного бізнесу АТ «Ощадбанк», де вперше довелося адаптувати західні HR-інструменти до реалій державного підприємства.

Як повернутися до роботи після перерви

Якщо ви взяли перерву в кар’єрі, але вже хочете повернутися на роботу, чи будете ви розглядати варіант тимчасового стажування? Експерт із повернення на роботу Керол Фішман Коен вважає, що вам не варто цим нехтувати. У цьому виступі ви почуєте про її власний досвід повернення до роботи після перерви, про її діяльність із захисту інтересів тих, хто робить іще одну пробу, та про те, як роботодавці переглядають свій підхід до повернення талантів на роботу.

Креативне рішення проблем в умовах надобмежень

Наві Раджу витратив роки на вивчення «джугаад» (економної інновації). Впроваджена підприємцями, які вигадали, як отримувати вражаючу віддачу від обмежених ресурсів, ринкова практика тепер переходить на глобальний рівень. Насичуючи свій виступ жвавістю та численними прикладами людської винахідливості в дії, Раджу також ділиться трьома принципами того, як ми всі можемо створювати більше з мінімальними витратами.

Чому настав час відмовитися від службової ієрархії

Компанії часто будуються на основі «моделі суперкуриць», у якій цінність представляють «зіркові» співробітники, що перевершують усіх інших. Однак високопродуктивними командами рухає зовсім інший принцип. Бізнес-лідер Маргарет Хеффернан вважає, що це «соціальна згуртованість», яка формується щоразу, коли співробітники разом п’ють каву або просять один одного про допомогу. З часом соціальна згуртованість дає колосальні результати. Це фундаментальне переосмислення того, що змушує нас домагатися кращого в роботі та що значить «бути лідером». Адже, як говорить Хеффернан, «компанії не створюють ідеї — це роблять люди».

Комерційна вигода від добрих справ

«Єдиний спосіб добитися істотного прогресу в рішенні складних проблем нашого часу — це довірити їх вирішення бізнесу», — стверджує стратег у сфері впливу на суспільство Венді Вудс. У своєму інформативному виступі Вудс ділиться свіжим підходом до оцінки всього впливу бізнесу на суспільство й говорить про те, як бізнес може не тільки боротися з проблемами, але й працювати над поліпшенням того доброго, що є. Дізнайтеся більше про те, як компанії можуть розширити межі корпоративної соціальної відповідальності та прийти до «спільного соціотального впливу», що піде на користь і прибутку компаній, і суспільству загалом.

Як зробити так, щоб українські мізки стали працювати на Україну

Володимир Лущак ділиться досвідом наукової школи кафедри біохімії та біотехнології, її успіхами та досягненнями вихованців. Учений вважає, що наша країна потребує молоді, яка хоче вчитися. «Не питай, що твоя країна дала тобі, а питай, що ти дав своїй країні. Пам’ятайте, що держава — це ми, тому треба створювати для себе й інших умови для самореалізації в Україні. Вчити максимально все, що доступно. Не все треба робити, але треба вміти, бо тільки так стають переможцями!». Біохімік, доктор біологічних наук (2002), професор (2004), лауреат премій Scopus Awards Ukraine (2016) та Лідер науки України 2016. Web of Science Award, завідувач кафедри біохімії та біотехнології Прикарпатського національного університету.

Одна з головних причин успіху стартапів

Білл Гросс заснував безліч стартапів і допоміг «зростити» безліч інших — і в нього виникло бажання дізнатися, чому одні успішні, а інші зазнають невдачі. Він зібрав дані по сотнях своїх і чужих компаній, оцінив кожну за п’ятьма факторами. Його дуже здивувало те, який фактор виявився більш значущим, ніж інші.

Як я став підприємцем у 66 років

Пол Теснер заснував свій стартап у віці 66 років. Він працював на інших людей 40 років і після звільнення зважився на власний шлях. Дорослий підприємець поєднав своє розуміння бізнесу з досвідом і пристрасним бажанням. Він заявляє, що таких як він багато. Стає щораз більше літніх людей, які не збираються проводити залишок життя нічого не роблячи. При цьому їхній старт набагато частіше стає успішнішим, ніж молодиших колег.

This talks were given at a TEDx event using the TED conference format but independently organized by a local community. Learn more at https://www.ted.com/tedx

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *