Все ще чекаєте? 12 ознак того, що вам вже час відкривати свій бізнес

#стартап

Якщо ви сидите за робочим столом в мріях про відкриття власного бізнесу, то ця стаття для вас. Ось дванадцять ознак того, що ви готові запустити свою справу

#1. Ви загорілися ідеєю

Якщо вам в голову все частіше приходять ідеї і задумки для власного бізнесу — це вже саме по собі свідчить про те, що ви готові заснувати свою компанію.

Когось не влаштовують аналоги існуючих продуктів і сервісів (більш або менш схожа ідея лягла в основу Facebook), а хтось просто раптом придумує щось, чого немає, але чого йому особисто дуже не вистачає. Слідом народжується ідея, що зробити такий сервіс або продукт – це по-справжньому круто, – розповідає відомий бізнес-тренер і консультант з менеджменту Стів Тобак

Не впевнені, що ваша ідея зачепить аудиторію? Протестуйте її. Досить розповісти про свій задум знайомим і задати просте питання: Чи готові вони заплатити за цей товар або послугу?

Якщо відповідь буде позитивною — ризикніть і реалізуйте те, що задумали.

#2. У вас є мета

Якщо ви чітко знаєте, яка мета вашого майбутнього бізнесу і яку користь ви можете принести суспільству, то це ще одна ознака того, що ви на правильному шляху.

#3. Вас не влаштовує ваша робота

Ви не відчуваєте ніякої радості від перспективи прокинутися вранці і відправитися в офіс? Підвищення або зміна місця роботи тільки тимчасово змінює ситуацію? Розберіться, що саме вам подобається більше: зміна сфери діяльності або перспектива відкрити власний бізнес.

#4. Ви мислите креативно

Вам в голову все частіше приходять нестандартні ідеї? Ви впевнені, що можете вирішити якусь проблему так, як не зможе ніхто інший? Можливо, варто перейти від думок до справи і почати втілювати свої задумки в життя.

Людям завжди цікаво спостерігати за чимось новим, вони тягнуться до незвіданого. І цілком можливо, що ваш креативний стартап стане дуже успішним і популярним.

Багаті знають, що про великі гроші необхідно думати нелінійно. Найбільше в світі цінується творче мислення. Щоб заробляти великі гроші, тренуйте розум шукати вирішення складних проблем, – радить американський мільйонер Стів Сіболд

#5. Ви відчуваєте, що можете більше

Якщо у вас з’явилося відчуття, що ви не використовуєте свій потенціал на повну, якщо ви знаєте, що можете і хочете рухатися вперед – пора щось змінювати.

Не бійтеся ризикнути. Бійтеся упустити можливість і не реалізувати свою мрію.

#6. Ви хочете розвиватися

Будь-який успішний підприємець скаже, що безперервне вчення і саморозвиток – невід’ємна частина успіху.

Ви прагнете до нових знань і вчитеся на досвіді тих, хто домігся успіху в бізнесі? Тоді, можливо, саме час почати застосовувати свої знання на практиці.

#7. Ви трудоголік

Якщо ви не проти того, щоб працювати по 12 годин на день тижнями безперервно, то чому б не витратити ці сили на щось, що вам по душі?

Створення бізнесу вимагає чималих зусиль і часу. Якщо великі завдання вас не лякають, якщо ви готові повністю віддаватися улюбленій справі – вперед до нових вершин.

#8. Ви побачили вільну нішу

Здавалося б, чого люди тільки не роблять і в яких тільки сферах бізнес не ведуть. Але насправді, мало не щодня з’являються стартапи, які демонструють, що існує ще безліч вільних ніш.

Якщо ви впевнені, що можете запропонувати споживачеві щось нове, варте і цікаве, то зробіть це.

#9. Ви надихаєте інших

До вас часто звертаються за порадою? Ви напевно знаєте, як мотивувати тих, хто вас оточує і вам подобається це робити? Відкривши свою справу, ви зможете надихати не тільки друзів і рідних, а й тисячі незнайомих людей.

#10. Ви готові до ризиків

У підприємницькій діяльності завжди є ризик. Але з правильним настроєм і набутими навичками ви можете бути впевнені в тому, що ваш стартап стане захоплюючим бізнес-пригодою, якого ви боялися, але дуже хотіли.

#11. Ви не боїтеся поразки

Кожен, хто починає свою власну справу, рано чи пізно стикається з проблемами і невдачами. Якщо труднощі вас не лякають, як і можливість поразки — пора відкривати свою компанію.

#12. Ви хочете допомагати людям

В основі будь-якого успішного бізнесу знаходиться бажання допомогти людям вирішити їх проблему, зробити їх життя кращим і щасливішим.

Якщо ви загорілися ідеєю зробити щось по-справжньому варте і корисне для людства, не відкладайте це на потім. Задайте собі питання: “Коли, якщо не зараз?”.

Відомий американський винахідник і підприємець Томас Еддісон одного разу сказав: “Я ні дня не працював у своєму житті. Все, що я робив, – це розвага!”. Цього ми і вам бажаємо 🙂

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *