10 дивовижних фактів про Ілона Маска

#цікаві факти

Зібрали 10 дивовижних фактів з біографії Ілона Маска, кожен з яких безумовно заслуговує вашої уваги

#1. Свою першу програму Ілон Маск написав у 12 років

Коли Ілону було 10 років, йому подарували перший комп’ютер. Юний геній швидко освоїв програмування, і вже в 12 років написав свою першу програму — комп’ютерну гру, яку він незабаром продав за 500 доларів. Серйозно ж розбагатів Маск трохи пізніше, коли став одним з творців електронної платіжної системи PayPal.

#2. Над ним нещадно знущалися однокласники

Однолітки Ілона Маска не любили. Його часто били, а одного разу він навіть потрапив до лікарні після того, як діти його зіштовхнули зі сходів. Пізніше Маск написав про цей жахливий випадок у своїй автобіографії.

#3. SpaceX вдалося запустити в космос тільки з четвертого разу

Багато хто думає, що успіх переслідував Ілона Маска з самого початку його бізнес-кар’єри. Але це не так. Його автомобільна компанія Tesla була близька до провалу на самому ранньому етапі виробництва першої машини – Roadster, а SpaceX і зовсім не вдалося запустити перші три рази. Але Маск і не думав здаватися. Підсумок його неймовірних зусиль і прагнень ми знаємо — з четвертої спроби він все-таки відправив Roadster в космос і назавжди вписав своє ім’я в історію людства.

#4. Перші три шлюби Ілона Маска так само були невдалими

Іронічно, але це дійсно так. Вперше Ілон Маск одружився в 2000 році. Його нареченою була Джастін Вілсон, від якої у Маска було шестеро дітей. Одна дитина, на жаль, пізніше загинула. У 2008 вони розлучилися, а Маск почав зустрічатися з актрисою Талулою Райлі. У 2010 пара одружилася, але через два роки розлучилася. У 2013 році Ілон Маск знову одружився на Татулі Райлі, але їх повторний шлюб тривав недовго — в 2016 пара знову оголосила про розлучення.

Цікавий факт — у винахідника немає жодної дочки, тільки сини.

#5. У Маска є три паспорти — американський, канадський і південно-африканський

Справа в тому, що Маск народився і виріс в Преторії (ПАР) – звідси його південноафриканське громадянство. Друге громадянство – канадське – він отримав під час навчання там. У Штатах він теж навчався, але Стенфордський диплом так і не отримав, так як навчання кинув. Американське громадянство Маск отримав трохи пізніше — в 31 рік.

#6. У нього фотографічна пам’ять

По-науковому це називається ейдетизм. Це особливий вид пам’яті, що дозволяє утримувати і відтворювати в деталях образ предмета або явища, завдяки зоровим враженням.

#7. Офіційна зарплата Маска 1$ в рік

Незважаючи на те, що статки Ілона Маска оцінюються в 20 мільярдів доларів, його офіційна зарплата в Tesla Motors становить 1 долар на рік. До слова, він не є власником і засновником даної компанії, а числиться як голова ради директорів, генеральний директор і головний ідейний натхненник.

#8. Ілона Маска кілька разів запрошували в Україну будувати Gigafactory

У січні 2017-го до засновника Tesla з листом звернувся український депутат, у березні 2017-го – колишній прем’єр-міністр Володимир Гройсман, а ще трохи пізніше міністр інфраструктури Володимир Омелян. Всі вони запрошували Ілона Маска в Україну будувати Gigafactory з виробництва акумуляторних батарей. Але відповідей на українські листи поки немає.

#9. Головний персонаж з «Залізної людини» Тоні Старк створений за образом Маска

Хоча фільм заснований на коміксах Marvel, режисер Джон Фавро в інтерв’ю Recode сказав, що Роберт Дауні-молодший зустрічався з Ілоном Маском, щоб побачити, «як це бути Тоні Старком». Маск навіть отримав єпізодичну роль в Залізній людині-2, де з персонажем Дауні-молодшого обговорював спільну роботу над електричним літаком.

#10. Весь вільний час Ілон Маск проводить зі своїми дітьми

П’ять синів знаходяться з батьком близько чотирьох днів на тиждень. Хлопчики регулярно відвідують заводи Tesla і SpaceX в Каліфорнії, а також раз на рік подорожують зі своїм батьком.

«Я дуже хороший тато. Діти проводять зі мною трохи більше половини тижня, я приділяю їм достатньо часу. Я також беру їх з собою, коли їду з міста», — каже Маск.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *