Ліфти для хмарочосів: сучасні рішення від експертів PROMOTED

#реклама

За останній час список хмарочосів України поповнився: Сучасні МФК “H-Tower” і ЖК “Корона” в Києві, “Мост-Сіті Центр” в Дніпрі, “Парус” в Харкові, ЖК “Кукурудза” в Одесі.

У планах містобудівників — зведення десятків висотних будівель у столиці та регіонах. Роботи вистачить для сотень дизайнерів, виконробів, будівельників і, звичайно, технічних фахівців із установки ліфтового обладнання, про яке можна дізнатися детально на сайті https://altis-lift.com/ru/installation/lift/. Адже жодна сучасна висотна будівля неможлива без ліфтів.

Організація пасажиропотоку: швидкість, технічні рішення і безпека ліфтів

Кількість, швидкість, тип і місткість ліфтів закладаються при проектуванні об’єкта. Ці параметри мають ключове значення з точки зору організації пасажиропотоку всередині висотної будівлі. У будівлях вище 30-40 поверхів використовується обладнання, що перевозить пасажирів зі швидкістю від 2 м/с. Однак швидкісні характеристики — не головне. Для ефективного управління великим пасажиропотоком в хмарочосі використовуються багатокабінні рішення. Вони бувають двох видів.

  • Перший варіант — так званий Double-Deck. Це свого роду двоповерховий ліфт. В одній шахті на єдину раму встановлюють пару кабін, розміщуючи їх одна над іншою. Ці кабіни обслуговують суміжні поверхи. Кожен з ліфтів виробляє посадку і висадку пасажирів на будь-якому з поверхів. Рішення Double-Deck успішно реалізується у висотках, що є штаб-квартирами компаній, персонал яких часто переміщається саме між поверхами.
  • Другий варіант — дворівнева система Twin. В її основі — відмова від загальної рами, що з’єднує кабіни між собою. Кожна з кабін переміщається незалежно від своєї пари, маючи власну кінематичну схему і власну противагу.

Деякі особливості конструкції ліфтового обладнання для висотних будівель

Для забезпечення підвищеної безпеки у конструкцію ліфтів для хмарочосів впроваджуються деякі елементи, яких не буває в обладнанні для звичайних багатоповерхових будівель. Зокрема, це роликові черевики, які знижують шум і вібрацію при русі в ліфтах зі швидкістю від 2,5 м/с. Також в надшвидкісних ліфтах для поліпшення аеродинаміки встановлюються спеціальні обтічники, які мінімізують опір повітря. Крім цього, в ліфтах в обов’язковому порядку використовують такі конструкційні елементи: напрямні, кронштейни, кліци.

Монтаж ліфтів у висотках силами професіоналів

ALTIS-LIFT є офіційним представником авторитетних брендів ліфтового обладнання, що пропонує забудовникам висотних будівель і обслуговуючим організаціям комплексне співробітництво у форматі «під ключ» за приємною ціною. До переліку послуг компанії входить встановлення ліфтів, їх аварійний, капітальний ремонт, поточне обслуговування та заміна. Купити обладнання, отримати повну інформацію про сервіси, технічні можливості та вартість послуг фахівців компанії можна на сайті компанії.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *