Туристичний сезон «осінь-зима 2021-2022»: де найкраще відпочити та зустріти Новий рік

#туризм

Хтось вже планує новорічну святкову подорож, а хтось ще не списує з рахунків і осінь, адже багато курортів світу є привабливими саме восени. Тож де відпочити в міжсезоння, та які напрямки будуть популярними для зустрічі Нового 2022 року – читайте у статті

В передчутті миті, коли повітря наповниться ароматом мандаринів, у багатьох виникає бажання зустріти Новий рік по-особливому. Адже всі ми продовжуємо вірити в те, що тоді в наступному році життя неодмінно завирує новими фарбами, відчуттями і подіями.

Отже, визначаємо, куди можна відправитись, щоб розширити кордони своїх вражень і знань.

Тепло серед зими

«Другий рік поспіль популярним пляжним напрямком взимку серед українців є найпівденіший єгипетский курорт Марса-Алам, – розповідає директор туристичної компанії «Країна У» Вікторія Будівська. – До пандемії цей курорт переважно був орієнтований на європейський ринок. Його привабливими рисами є якісний сервіс, захоплююча акваторія з рифами та цікавим підводним світом, приємний клімат у будь-яку пору року».

Для любителів екзотичного відпочинку подовжено започатковану в минулому році чартерну програму до Домініканської республіки. Прямі чартерні рейси щодня поєднують українську та домініканську столиці. Вартість новорічної подорожі до цієї країни Карибського басейну може коштувати близько 37 тисяч гривень з тривалістю 11 днів, враховуючі усі складові подорожі, зазначають у «Країні У». Крім цього, щодня з Києва стартує декілька прямих чартерних рейсів і до інших теплих куточків планети – Танзанії (Занзібар), Мексики (Канкун), Мальдівських островів, Об’єднаних Арабських Еміратів тощо.

Найнеочікуваніша новинка зимового сезону – прямі рейси з української столиці до екзотичного Кабо-Верде. Острови Зеленого мису – це один з п’яти світових центрів віндсерфінгу, а також визнаний світовий центр спортивної риболовлі. Туристи приїжджають сюди, щоб відпочити від цивілізації і досліджувати унікальний підводний світ островів. 

Незмінний фаворит

Туреччина – гостинна країна, яка незалежно від пори року, залишає найтепліші враження, переконана Вікторія Будівська. Багато років поспіль Туреччина залишається незмінним фаворитом в українських туристів. Святкування Нового року в готелі категорії 5* на узбережжі Середземного моря з повною інфраструктурою і басейнами з підігрівом обійдеться приблизно у 10 тисяч гривень (4 дні) за системою «все включено». Температура повітря в цей час складає в середньому +25 градусів Цельсія. Зустріч Нового року в магнетичному Стамбулі обійдеться в 9-10 тисяч гривень на особу (3 дні), враховуючі авіапереліт прямим рейсом з багатьох міст України. Золотий Ріг, Візантійські Міські Стіни, Босфорський міст, Азіатська частина Стамбула, новорічна вечірка на кораблі, зустріч Нового року між двома континентами – Європою і Азією – неповний список святкових можливостей у Візантійській столиці.

Новорічні свята стануть незабутніми у чарівній Каппадокії. Там на туристів чекають Національний парк Гереме, внесений до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО, Долина Кохання, автентичний сніданок під відкритим небом на одній з місцевих гірських ферм, політ на повітряній кулі, відвідування древніх християнських святинь. Динамічно розвивається і термальний курорт Афьон, розташований в 3 годинах їзди від Анталії. Його термальні води з легкістю знімуть втому, що накопичилася за рік, запевняють туроператори.

Снігова казка

Надихатися свіжим зимовим повітрям, наслухатись скрипу снігу, нарум’янити щоки під час новорічних свят можна на гірськолижних курортах Болгарії, Туреччини, Польщі, Словаччини, Австрії, Швейцарії, Франції, Словенії, Італії, Андорри. На щастя і на відміну від ситуації минулого року, гірськолижні курорти перелічених країн повністю готові до нового зимового сезону 2021-2022. Існує чимало офіційних ресурсів, на яких можна перевірити умови перетину кордонів країн світу, серед яких https://tripadvisor.mfa.gov.ua/?page_id=1973. Звичайно, в умовах пандемії переважна більшість країн приймає гостей за наявності ПЛР-тестів.

Не відстає у якості новорічних локацій і вже згадувана Туреччина. Так, у гірськолижному і термальному центрі Бурса (Улудаг) є можливість з ранку кататися на лижах, а вечорами ніжитися в термальних басейнах.

Туристична осінь 2021

Подорожі восени більш ощадні для гаманця, стверджують в «Країні У», а ще вони ароматні та спокійні. Середземне море ще тепле, Червоне, Аравійське, Карибське море, Перська та Оманська чекають на своїх гостей. Осінь – благодатна пора року для термальних курортів, якими багаті Туреччина, Італія, Швейцарія, Словенія, Греція. Жовтень і листопад – найкращі місяці для відпочинку на острів Кіпр – в цей час тут найніжніше тепло.

Не забуваймо і про рідну Україну – карпатський вікенд порадує кошиками ароматних грибів, а піші прогулянки збадьорять та звеселять. І пам’ятайте – куди б ви не вирушили, кожна подорож – найцінніший подарунок самому собі.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *