Документи про освіту, отримані в зоні АТО, замінять на українські – закон

Сьогодні, 7 квітня, набув чинності Закон № 1038-VIII “Про внесення змін щодо забезпечення права на отримання освіти на тимчасово окупованій території України”  від 17.03.2016 р. Про це повідомляє ЮрЛига.

Що це означає?

Із прийняттям цього Закону буде вдосконалено механізм отримання освіти для осіб, які проживають на тимчасово окупованій території. Крім того, особи, які наразі навчаються на тимчасово окупованій території, таким чином будуть заохочуватися до продовження здобуття освітнього рівня на території інших регіонів України.

Що змінилося?

Стаття 7 Закону “Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України” зазнала певних змін, пов’язаних з особливостями отримання освіти громадян України і іноземців, осіб, яким надано статус біженця в Україні або ж проживають на тимчасово окупованій території. А саме, було вдосконалено механізм заміни документів про освіту, отриманих в навчальних закладах, розташованих на тимчасово окупованій території, – через визнання кваліфікації.

Зазначається, що особи, які завершили навчання за відповідним рівнем вищої освіти на тимчасово окупованій території, зможуть пройти атестацію для визнання отриманих кваліфікацій.

Крім того, підприємцям, які виїхали з тимчасово окупованої території до інших міст України, необхідно знати умови ведення підприємницької діяльності для ФОП-переселенців.

Читайте також: Навіщо потрібна “картка киянина” і як її оформити?

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *