В Україні розвиватиметься телемедицина

Комітет з питань охорони здоров’я провів засідання «круглого столу» на тему: «Розвиток національної системи телемедицини та парамедицини в Україні: впровадження міжнародних стандартів»,  йдеться на офіційному порталі ВР
 «Розвиток телемедицини має йти в ногу з розвитком парамедичної служби і є вкрай необхідним для нашої держави, особливо з огляду на антитерористичну операцію на сході України, – зазначила голова Комітету Ольга Богомолець. Вона також подякувала країнам НАТО за участь у лікуванні тяжко поранених українських військовослужбовців.

Головною метою телемедицини є надання будь-якій людині, незалежно від її місцезнаходження, своєчасної та якісної медичної допомоги. Застосування можливостей Всесвітньої мережі Інтернет та швидкісних каналів передачі даних створює якісно нові умови для комунікацій у сфері охорони здоров’я.

Сучасний розвиток технологій та обладнання дозволяє активно впроваджувати систему телемедицини – надавати медичну допомогу на відстані як в умовах повсякденного життя, так і в умовах надзвичайних ситуацій,  також є необхідність впровадження телемедицини в роботу медичної служби Міністерства оборони України, в тому числі в умовах проведення антитерористичної операції.

Значну роботу з впровадження телемедицини в Україні, на думку учасників «круглого столу», було проведено саме протягом останнього року з часу прийняття спільної програми НАТО та України, що охоплювала не тільки залучення нових технічних засобів, а й прийняття нових законодавчих актів і протоколів.

Завдяки використанню сучасних комунікаційних технологій міжнародна мережа медичних фахівців матиме можливість оцінити стан здоров’я пацієнта, встановити правильний діагноз і надати відповідні рекомендації в режимі реального часу. Нова платформа є важливим кроком вперед для забезпечення швидкого реагування на виклики, що постають в системі охорони здоров’я.

Читайте також:

Американці зафіксували інфекцію, проти якої антибіотики безсилі

Український шоколад наблизять до стандартів ЄС

Безпека продуктів харчування: в Україні створять центр по визначенню у них залишків ветпрепаратів

 

 

 

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *