Як заощадити на паливі: 9 порад водіям

Ціни на паливо невпинно зростають, тож для більшості автомобіль із речі першої необхідності перетворився на предмет розкоші. Про те, яким правилам варто слідувати, щоб не використовувати пальне понад міру, розповідає Канал 24. 

Порада 1: Слідкуйте за справністю машини

Потрібно вчасно проходити технічний огляд, тому що будь-яка несправність автомобіля збільшує витрату палива. Для прикладу, зношений двигун збільшує витрату палива до 20%, а засмічений повітряний фільтр чи не відрегульований розвал-сходження – ще на 10%.

Порада 2: Звільніть багажник автомобіля від зайвих кілограмів

Якщо на даху вашого авто встановлений багажник, подумайте, чи дійсно він вам потрібен щодня. Знявши його і заощадите 10% бензину.

Порада 3: Користуйтеся найекономічнішим режимом їзди

Якщо ваш автомобіль передбачає економний або зимовий режим – не забудьте його ввімкнути. Плавна їзда з рівномірною швидкістю дозволяє заощадити до 30% бензину.

Порада 4: Слідкуйте за тиском у колесах

Зниження тиску приблизно на 10% від рекомендованого виробником показника призведе до витрат палива приблизно на 2-3%. Але не перекачуйте колеса, адже тоді збільшиться навантаження на підвіску, а значить, ремонт не змусить себе довго чекати.

Крім того, перекачане колесо на дорозі може розірватися з усіма можливими наслідками. Тиск в шинах повинен бути завжди в нормі.

Порада 5: Зачиняйте вікна і вимикайте кондиціонер

Відкриті вікна при русі на швидкості більше 50 км/год призводять до перевитрати палива на 8%, а ввімкнений кондиціонер збільшує витрату бензину на 15%.

Порада 6: Глушіть двигун, якщо час очікування більше хвилини

Уникайте дорожніх корків, нехай шлях буде довшим, проте економія палива наприкінці місяця виявиться істотнішою. Година стояння в заторі за витратою палива еквівалентний проїзду 60 кілометрів по трасі зі швидкістю 80-90 км/год. Онлайн-додатки для корків дозволять вам уникнути заторів і скористатися ненавантаженим автомобілями маршрутом.

Порада 7: Не прогрівайте двигун

Достатньо, щоб зрушилася з місця стрілка покажчика температури, і вже можна не поспішаючи їхати. Поки ви прогріваєте двигун – бензин безповоротно згорає.

Порада 8: Вимикайте в автомобілі все зайве

У першу чергу це стосується протитуманки і гучної музики, адже все це збільшує витрату палива на 5-10%.

Порада 9: Заливайте якісне паливо

Не варто заливати 92-й бензин замість 95-го. Вартість цих марок відрізняється приблизно на 5%, але 95-й дозволить знизити витрату палива на 10-15%. Крім того, заправляйтеся лише на перевірених заправках, це вбереже від неякісного палива і, отже, від можливого ремонту надалі.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *