Чому інвестувати в український бізнес вигідно? Три аргументи, щоб переконати інвесторів

#інвестиції

Як переконати інвестора, що треба вкладати саме у ваш бізнес? Як залучити додаткові гроші для розвитку нових проектів? Крім стандартного набору маркетингових інструментів, є три залізні аргументи, чому інвестувати в Україну треба вже зараз

Український бізнес гостро потребує інвестицій. І вони поступово зростають. Тільки за січень-березень цього року в нашу економіку «влили» 65 млрд грн інвестицій. А це на 21% більше, ніж минулого року.

Основним джерелом капітальних інвестицій залишається самофінансування

Повне самофінансування капітальних інвестицій українські компанії забезпечують внутрішніми джерелами коштів, і насамперед власними. Це гарантує підприємствам найвищу фінансову стійкість.

Сьогодні самофінансування підприємств і організацій складає 77% загального обсягу капітальних інвестицій. Більшу частину цих коштів компанії спрямували на придбання машин, обладнання і транспорту – 52%, будівлі та споруди – 40%.

Це критично малі показники. Адже для розвитку промислового і високотехнологічного бізнесу, який може принести значний прибуток, треба йти по інвестиції на зовнішні ринки.

Кейс 1. Прозоре ліцензування

Перша перевага – високий рівень прозорості та ефективності ліцензування. За індексом управління ресурсами від Інституту управління природними ресурсами (NRGI), Україна посідає один із найвищих щаблів у світі. В нас є інтерактивний реєстр ліцензій. А зміни і доповнення до порядку надання спецдозволів на користування надрами і проведення аукціонів стали основою для конкурентного та прозорого ліцензування у країні.

Ми є однією з небагатьох країн у світі, де чинне законодавство вимагає від компаній публічно розкривати інформацію про своїх кінцевих бенефіціарів. А для такої публічності необхідні прозорі умови інвестування в ліцензовані галузі економіки.

Цей сектор завжди економічно привабливий і стосується він швидкоокупних проектів в електроенергетиці, телекомунікаціях, фармацевтиці, працевлаштуванні за кордоном, експорті та нафтогазовій діяльності.

Кейс 3. Ефективне управління ресурсами

Порівняно з іншими країнами євразійського регіону, Україна має показник у 44 пункти, тобто один із кращих. Наші показники є найкращими в компоненті використання ресурсного потенціалу — 61 зі 100 балів, зазначають в NRGI.

Тому цей кейс пропозицій для інвесторів можна обґрунтувати тим, що баланс у використанні природних та інших ресурсів в Україні чи не найкращий серед найближчих сусідів, зокрема Росії. Тобто інвестовані гроші можна використати ефективніше саме в нас.

Кейс 2. Корпоративна звітність

Якщо важливим чинником є прозорість звітності компанії перед акціонерами, згадаймо про свіжі результати досліджень Transparency International Україна. За даними TI, Україна досягла значного прогресу як у державному, так і в приватному секторі щодо прозорості власності.

У топ-25 найпрозоріших комерційних і державних структур чи не найбільші гравці — в економіці України

Наша економіка поступово відроджується після трирічного періоду потрясінь. Про це свідчить статистика роботи промислового й середнього бізнесу та фінансового сектору.

Ці ж показники поступового, але впевненого зростання вважає реальними і Національний банк України. За оцінками НБУ, у 2018 році зростання ВВП прискориться до 3,2%, а з 2019 року вийде на свій потенційний рівень – 4%.

За такої ситуації головний чинник — вчасно піймати кон’юнктуру й отримати прибуток тоді, коли ринок ще не заповнено. Саме для впевненого входження у ринок і потрібні інвестиції.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *