Як обрати аудитора для бізнесу? Огляд українських аудиторських фірм

#аудит

Розвиток будь-якого підприємства, формування його бізнес-процесів і конкурентних переваг – це ті аспекти бізнесу, в яких практично неможливо обійтися без професійних консультантів. Найчастіше ними виступають консалтингові компанії й аудиторські фірми. Як з-поміж десятків таких компаній обрати ту, яка ефективно вирішить завдання саме вашого бізнесу? Ми зібрали 5-ку українських аудиторських фірм, які отримали міжнародне визнання й відрізняються від інших особливим підходом до своєї діяльності

PSP Audit

Група компаній PSP Audit понад 10 років працює в Україні і є одним із лідерів вітчизняного ринку аудиторських та супутніх послуг. Результати їхньої діяльності відзначено різноманітними нагородами та рейтингами.

PSP Audit – ексклюзивний представник в Україні міжнародної мережі аудиторських, податкових, бухгалтерських та консалтингових фірм MGI Worldwide, що входить до ТОП-20 світових мереж та аудиторських фірм. Група включає 7 юридичних осіб, серед яких аудиторські фірми, консалтингова, аутсорсингова та юридична компанії, а також навчальний центр.

Аудиторська компанія ПСП

Особливість PSP Audit в тому, що їхні аудиторські фірми входять в обмежений перелік аудиторів, акредитованих цілою низкою державних органів. Це, зокрема, Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку України, Національна комісія з державного регулювання у сфері ринків фінансових послуг, а також Національне агентство з питань запобігання корупції.

Команда PSP Audit – це понад 40 фахівців. У компанії запевняють, що спеціалізуючись на роботі з підприємствами різних організаційно-правових форм та галузей, група надає послуги за кількома напрямками, що забезпечує можливість відчути комплексну підтримку та допомогу:

Аудит та трансформація фінансової звітності

Фахівці PSP Audit проводять аудиторські перевірки задля надання обґрунтованої впевненості в тому, що перевірена фінансова звітність та інша фінансова інформація не містять суттєвих викривлень та складені у відповідності до національних або міжнародних стандартів бухгалтерського обліку.

Податкова практика

Перевірка податкової звітності спрямована на перевірку правильності розрахунку об’єктів оподаткування та сум податків, а також допомогу клієнту своєчасно зреагувати на можливі недоліки в веденні бухгалтерського обліку.

Трансфертне ціноутворення

Цей вид послуг передбачає допомогу в підготовці звіту про контрольовані операції, поточне консультування з питань трансфертного ціноутворення, складання документації з трансфертного ціноутворення.

Професійне навчання

В PSP Audit запевняють, що корпоративні семінари, вебінари, практикуми організовані за участю найкращих фахівців та лекторів в галузі обліку та оподаткування, дають можливість підвищити професійну цінність працівників компанії, отримати корисний досвід та знання.

Компанія проводить навчання за програмою Міжнародної асоціації бухгалтерів, з можливістю у випадку успішної здачі іспиту отримати сертифікат міжнародного зразка. А також здійснює навчання для аудиторів з метою підготовки до контрольного тестування з підвищення кваліфікації.

Аутсорсинг бізнес-процесів в обліку

Послуга включає повне та часткове ведення бухгалтерського, кадрового, податкового та управлінського обліку, а також відновлення бухгалтерського обліку, допомогу в складанні фінансової та податкової звітності, тестування фінансового персоналу.

Юридична практика

В PSP Audit розповідають, що забезпечують правовий захист від незаконних дій та зловживань з боку правоохоронних органів під час розслідування злочинів в сфері економіки. Це, зокрема, ухилення від сплати податків, фіктивне підприємництво, фінансування тероризму тощо. Також фахівці компанії надають кваліфікований супровід при процесі проведення та оскарження результатів податкових перевірок, юридичний аналіз договорів, консультації з юридичних питань тощо.

«ПКФ Аудит-фінанси»

Компанія входить до Міжнародної мережі аудиторських і консалтингових фірм PKF International Limited, що займає 15 позицію серед провідних світових мережевих фірм. Клієнтами «ПКФ Аудит-фінанси» в Україні є «Альфа-Банк», банк «Південний», «Конотопський авіаремонтний завод« Авіакон», «Український інститут інтелектуальної власності», «Страхова компанія «ТАС» та інші відомі компанії.

Згідно з рішенням Аудиторської палати України компанія «ПКФ Аудит-фінанси» визнана такою, що успішно пройшла зовнішній контроль якості професійних послуг. А в самій компанії запевняють, що високу якість надання послуг забезпечують достатні професійні та технічні ресурси, дотримання стандартів аудиту і великий досвід роботи аудиторів на ринку.

Серед основних напрямків діяльності компанії – аудит фінансової звітності, підготовка інформації для фінансової звітності, консультування у сфері трансферного ціноутворення.

Крім того, в «ПКФ Аудит-фінанси» запевняють, що залучення фірми, яка є членом мережі PKF International, надає компаніям доступ до податкових партнерів в фірмах по всьому світу, кожен з яких спеціалізується в податковій сфері своєї країни. Багато фірм мережі PKF також мають регіональних фахівців, які можуть на місці роз’яснити політичні, економічні та фінансові питання в тій чи іншій області.

«Мазар Україна»

Своєю особливістю компанія називає ефективну підтримку українського бізнесу на світовій арені. «Мазар Україна» є частиною міжнародної мережі Mazars, що надає послуги 17% компаній індексу FTSEurofirst 100. Крім цього, серед аудиторських клієнтів Mazars значиться більше компаній рейтингу FT Global 500, ніж в будь-якій іншій компанії, яка не входить до «Великої Четвірки». А загалом аудиторська фірма надає послуги понад 250 компаніям, акції яких котируються на 16 різних біржах.

В «Мазар» запевняють, що тут працюють досвідчені фахівці, які надають практичну підтримку компанії на шляху її розвитку. Завдяки технічному забезпеченню поєднаному з особистим підходом до кожного клієнта, тут пропонують індивідуально розроблені бізнес-рішення публічним або великим міжнародним компаніям, державним установам, підприємствам або приватним особам.

Одним із основних напрямків діяльності компанії є послуги з HR-консультування і нарахування заробітної плати. Зокрема, консультування та інтерпретація законодавства щодо нарахування заробітної плати, консультації з винагород працівникам, постановка на облік співробітників.

Крім цього, аудитори «Мазар Україна» займаються підготовкою довідки про нараховану і виплачену зарплату співробітнику, перевіркою дотримання компанією встановлених законодавчих норм, аудитом заробітної плати і допомогою в процесі перевірок державними органами.

«Делойт Україна»

За понад 150 років діяльності всесвітня мережа «Делойт» стала однією із найвідоміших. Сьогодні – це понад 263 000 працівників, що працюють в офісах у 150 країнах світу, у тому числі і в Україні, та надають послуги з аудиту, консультування з питань оподаткування та права, корпоративних фінансів, управління ризиками підприємств і консалтингу.

В компанії запевняють, що «Делойт» – це бренд. Кожна фірма, що входить до складу об’єднання «ДТТЛ», надає послуги в межах певного географічного регіону та здійснює свою діяльність відповідно до законодавства й нормативно-правових актів, що регулюють професійну діяльність на території тієї чи іншої країни.

Одним із нестандартних напрямків діяльності компанії є фінансові розслідування. Тут запевняють, що фінансові та ділові інтереси підприємств завжди підпадають під низку ризиків, зокрема ризик шахрайства з боку працівників, керівництва та контрагентів. Тому досвідчена команда «Делойт» з фінансових розслідувань, яка складається з 75фахівців, допомагає успішно запобігти та зменшити ці ризики.

Що стосується розслідувань фінансового шахрайства, то компанія пропонує галузевий підхід з урахуванням конкретних потреб компанії. Так, фахівці «Делойт» можуть виявити потенційно сумнівні угоди завдяки аналізу бухгалтерських записів, електронних даних та електронної кореспонденції, а також проведення інтерв’ю з персоналом та сторонніми особами. Крім цього, аудитори компанії аналізують фінансову звітність та первісну документацію.

«Міжнародна аудиторська група»

Компанія працює на ринку України вже понад 20 років і входить в першу двадцятку провідних аудиторських фірм України. А ще МАГ – член BKR International, всесвітньої асоціації консалтингових і бухгалтерських фірм, що надають послуги клієнтам, спираючись на понад 300 незалежних офісів в 70 країнах світу. Завдяки цьому компанія забезпечує доступ своїм клієнтам до міжнародних стратегічних альянсів і колективного досвіду 5000 партнерів і аудиторів.

Постійними клієнтами аудиторської фірми є Торгово-промислова палата України і 18 регіональних торгово-промислових палат, Prada, Puma Україна, Veka, Sony Ericsson, Kia Motors, Hyundai і багато інших.

Міжнародна аудиторська група

МАГ надає весь спектр аудиторських і консалтингових послуг. Головною відмінністю компанії є те, що це велика, але при цьому досить гнучка фірма, яка надає персоніфіковані послуги аудиту.

А впровадження IT-рішень в процес обробки даних, виконання завдань з аудиту і автоматизація взаємодії всередині компанії – те, на чому будується робота кожного фахівця і фірми в цілому.

Запорукою свого успіху в МАГ називають добре підготовлених фахівців з високою мотивацією, постійні інвестиції в передові технології, а також відповідність жорстким стандартам і аудиторським процедурам.

Аудит – це важливий інструмент управління, який дозволяє попередити ризики для бізнесу та оперативно усунути їх. Та найголовніше, він дозволяє вести свій бізнес прозоро, спокійно та вигідно, що є надважливим для будь-якого підприємця.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *