Отримати ІПК щодо свого бізнесу можна буде через е-кабінет податкової

#податки

А ви знали, що з 1 липня отримати індивідуальне роз’яснення щодо свого бізнесу можна буде через е-кабінет податкової служби?

Так, 23 травня 2020 року вступив в силу Закон “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо удосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві”, який вніс зміни в Податковий кодекс України в частині надання податковими органами індивідуальних податкових консультацій (ІНК).

Що змінилося:

  • платники податків зможуть подавати через е-кабінет звернення на отримання ІПК в електронній формі
  • податкові органи зможуть надавати ІПК в електронній формі

Таким чином, починаючи вже з 1 липня 2020 року, платники податків зможуть звертатися за отриманням індивідуальної податкової консультації в електронній формі.

Крім цього, кількість календарних днів, на який може бути продовжений термін розгляду звернення на отримання ІПК збільшено з 10 до 15. А загальний термін надання індивідуальної податкової консультації складе не більше 40 днів.

Додамо, що як і раніше, платник податків, який отримав індивідуальну податкову консультацію і діяв відповідно до неї, зможе використовувати консультацію в якості обставини, що звільняє його від відповідальності за порушення норм податкового законодавства.

Норми про звільнення від відповідальності стосуються не тільки індивідуальних, а й узагальнюючих податкових консультацій.

Читайте також: Кому з підприємців можуть обнулити борги?

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *