Відкрита вакансія: як знайти працівника в карантин

#робота

Не зважаючи на карантин, життя в українських компаніях триває. Одні змушені звільняти співробітників, інші навпаки успішно працюють та відкривають нові вакансії. Про всі аспекти підбору персоналу в карантин, – в нашому матеріалі

Ретельний пошук

Пандемія внесла зміни в розмірене життя компаній. Сьогодні знайти професійного співробітника навіть складніше ніж раніше: багато людей, навіть невдоволених своєю роботою, побоюються її міняти. Мовляв, варто дочекатись завершення карантину і потім щось шукати. Однак, на ринку все ж з’являються професіонали, головне їх знайти. Експерти з кадрів радять як саме потрібно шукати працівників у карантин. 

Визначеність

Передовсім, працедавцю потрібно чітко визначитись – який саме співробітник потрібен. Для цього в оголошенні варто детально описати вимоги до кандидата. Щоб, прочитавши його, людина зрозуміла у чому полягає суть роботи та наскільки вона відповідає вимогам компанії. Водночас такий підхід заощадить час роботодавця, якому не доведеться переглядати сотні резюме.

Підготовка до співбесіди

Наступний етап – підготовка до співбесіди. Для цього бажано ще раз уважно  переглянути резюме і продумати – які саме питання потрібно задавати претенденту на посаду. Експерти радять обов’язково розпитати про специфічні навички та знання, необхідні саме для цієї вакансії.

Особливу увагу варто звернути на питання досвіду, планів на майбутнє ну і, звісно, особисті якості кандидата. Натомість не варто цікавитись національністю, віком, віросповіданням, соціальним статусом.

Дослідження репутації

Якщо для компанії важлива репутація потенційного співробітника – знайдіть та уважно вивчіть його сторінки у соціальних мережах. Таким чином, без зайвих питань, вдасться з’ясувати чим живе та що думає людина. Особливо, якщо для компанії має значення її ставлення до тих чи інших подій в країні та світі, рівень його вихованості тощо.

Вдалий час для співбесіди

Домовляючись про співбесіду бажано правильно підібрати час та місце, щоб ніхто не відволікав від розмови. Адже роботодавець повинен зосередитись на бесіді та почути навіть те, що б хотів би приховати кандидат. Для цього бажано правильно прописати запитання.

Приміром, можна запитати про найкращого та найгіршого начальника та дізнатись чим саме вони заслужили ці “звання”. Або ж попросити описати конфліктну ситуацію, яка траплялась на попередній роботі.

Чіткі нотатки

Водночас, бажано записувати важливі моменти про того чи іншого кандидата. Особливо, якщо протягом дня проходять співбесіди з кількома кандидатами. Це дасть змогу не заплутатись в інформації про них. 

Керуючись цими порадами компанії вдасться знайти професіонала у свою команду. Варто пам’ятати – кадри вирішують все. Саме від них залежить успіх компанії, тому бажано шукати людину, яка не лише відповідатиме професійним вимогам, а ще й поділятиме цінності компанії.

Читайте також: Як знайти своє призначення: 6 дієвих порад

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *