Мітинг ФОПів під Радою відзначився бійками із силовиками і затриманням

#новини

Під будівлею Верховної Ради в Києві протестують ФОПи, вимагаючи прийняття законопроектів про скасування касових апаратів.

Початок акції був запланований на 9 ранку. Однак ще до початку мітингу лідер SaveФОП Сергій Доротич був затриманий поліцією. Він спробував прорватися до ради через оточення правоохоронців, в результаті чого розпочалася бійка. Поліцейські силою заштовхали Доротича в патрульний автомобіль і відвезли в Печерське управління поліції. Згодом організатора акції відпустили.

Напередодні глава фракції “Слуги народу” Давид Арахамія дав зрозуміти, що монобольшінство не голосуватиме за скасування обов’язкового використання касових апаратів. Активісти SaveФОП прийшли до Верховної Ради мотивувати депутатів все ж таки проголосувати за законопроект. Сцену їм ставити заборонили, так як там вже побудована велика сцена для мітингу партії ОПЗЖ.

Протестувальники хотіли перекрити рух по вулиці Грушевського, але правоохоронці відтіснили їх з проїжджої частини і заблокували. Згодом мітингувальників розблокували.

Голосування за законопроекти, що скасовують введення касових апаратів, має відбутися сьогодні на позачерговому засіданні Ради.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *