211 компаній отримали дозволи на надрокористування в обхід закону – РНБО

#новини

СБУ перевірить, як низка компаній змогла отримати дозволи на користування надрами без необхідних нормативно-правових актів

На сьогодні в Україні видано 3044 ліцензії й дозволи на надрокористування. Про це під час засідання Ради національної безпеки і оборони повідомив секретар Ради Олексій Данилов.

За його словами, починаючи з 1 листопада інформація про всі ліцензії і дозволи з’явиться у публічному доступі на порталі системи моніторингу апарату РНБО «СОТА». «І всі це зможуть подивитися – всі компанії, хто з ким і як афілійований, скільки вони сплачують податків, в який спосіб у них оформлені земельні ділянки, коли вони отримували дозволи й чим там займаються», – додав він.

На разі, за словами Олексія Данілова, необхідно перевірити 211 компаній і, зокрема, те, як вони отримали свої дозволи і ліцензії. «СБУ та відповідні органи на засіданні отримали доручення розібратися, як сталося, що ці компанії без відповідних нормативно-правових актів, які діяли на 2018 рік, отримали ці дозволи. Відкрито кримінальне провадження, і на наступних засіданнях буде інформування членів РНБО саме з цього питання», – повідомив він.

За інформацією Державної служби геології та надр України, у 2021 році очікується збільшення надходжень від цієї служби до бюджету – не менше 50 млрд грн, тоді як у минулому надходження становили 28,9 млрд грн.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *