5 міфів про захист шкіри на морозі

#захист шкіри

Інтернет містить масу суперечливої інформації щодо захисту шкіри під час зимових холодів. Чи потрібно зволожувати лице? Коли краще наносити крем – до чи після вулиці? Якою водою краще вмиватися взимку? Розвінчуємо міфи.

Здавалося б, сонячним літом шкіра мала б бути сухою, а осінню та зимою – навпаки, вологою. Але ні. На жаль, мороз витягує із нашої шкіри вологу не менше, ніж сонце. По-перше, ми витрачаємо її на терморегуляцію, коли видихаємо на морозі пар. По-друге, в приміщенні шкіра та слизові оболонки пересушені повітрям з обігрівачів. Ну і самі перепади температури з морозу в тепло змушують дерму потовщуватись, ділення клітин посилюється, і в пересушеній шкірі утворюються мікротріщинки та лущення.

Ось декілька міфів щодо зимового догляду, які варто розвінчати.

Міф 1. Зимою можна пити менше води, ніж літом

Зимою не слід забувати про достатнє споживання води. Організм може не вимагати її так, як влітку, тому що зосереджується на терморегуляції та запасі поживних речовин. Простіше кажучи, нам може більше хотітися їсти, аніж пити. До того ж проста вода може здаватися холодним напоєм, тож вживати її може бути не досить приємно. Як результат, ми починаємо вживати більше теплих чаїв, часто солодких, які у підсумку теж обезвожують.

Вихід – пити воду кімнатної температури, несолодкі чаї, компоти та морси по 1-1,5 літри на день.

Міф 2. Зволожити шкіру допоможе зволожуючий крем

Зимою зволожуючий крем краще використовувати лише на ніч. Вдень на морозі волога, що міститься в такому кремі, замерзає і шкодить шкірі. В пересушеному повітрі квартири чи офісу зволожуючі креми теж шкодять: коли вологи в повітрі не вистачає, деякі з них можуть витягувати вологу з глибоких слоїв дерми.

Вдень взимку краще користуватися жирними живильними кремами, що місять корисні олії – жожоба, каріте, кунжутну, виноградних кісточок. Протягом для в приміщенні цілком можна зволожувати лице, обприскуючи його термальною водою. Але ні в якому разі не перед виходом на вулицю.

Міф 3. Перед виходом на вулицю потрібно нанести на обличчя крем

Ми вже визначили, що зимою маємо використовувати насичені жирами живильні креми. Однак і їх не варто наносити безпосередньо перед виходом на вулицю. Через важку структуру вони доволі довго вбирається в шкіру, тож якщо вийти з таким кремом на обличчі на мороз, обмороження ви навряд чи отримаєте, але й ефекту захисту ваша шкіра не відчує.

Правильно наносити живильний крем за 30-40 хвилин до виходу на вулицю. Не забувайте також і про руки, які теж потребують захисту в мороз.

Міф 4. Часте вимивання допоможе зволоженню

Хіба що, якщо ви вмиватиметеся самою водою, до того ж кімнатної температури. Гаряча ванна, в яку нам так хочеться залізти після приходу додому, теж згубно діє на нашу подразнену на морозі шкіру, руйнуючи і без того слабкий ліпідний бар’єр.

Забудьте взимку про очищення шкіри спиртовими засобами і засобами для вмивання на основі мила. Замість них краще використовуйте косметичне молочко та безспиртовий лосьон.

Міф 5. Лущення на шкірі допоможе позбутися пілінг

Ніякого пілінгу на пересушену шкіру! Навіть з жорсткими мочалками та рушниками потрібно бути обережним, а звичний гель для душу краще замінити крем-гелем. Лущення краще більше зволожувати на ніч, наносячи засоби одразу після душу на ще вологу шкіру.

Зимою життєвий цикл клітин шкіри подовжується, тож потреби у пілінгу менше, ніж влітку. А лущення та почервоніння, що утворюється на обличчі взимку, при потребі краще знімати легкими скрабами та гоммажами.

Пандемія коронавірусу внесла свої правила у наше життя, змусивши нас частіше мити руки та користуватися антисептиками. Зимою це може мати негативні наслідки у вигляді пересушеної шкіри рук. Замість традиційного мила оберіть мило для чуттєвої шкіри, а також змащуйте руки живильним кремом щоразу після того, як миєте руки, хоч і 20 разів на день. Не забувайте і про гігієнічну помаду для губ, а ось сухі матуючі декоративні засоби – стійкі помади, пудри та рум’яна – краще поберегти для більш теплої пори. Тим більше, що повернувшись з морозу, природній рум’янець вам буде забезпечений.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *