Другий день акції протесту під «Кріогенсервісом»: поліція на боці ділків?

Вчора, 31 липня учасники ГО «Рух за чесну медицину» та небайдужі громадяни провели акцію протесту біля одного з офісів «Кріогенсервіс» у місті Вишневому. Усе вказує на те, що компанія Сергія Защенкова замість медичного кисню постачає в лікарні по всій країні кисень технічний, який є небезпечний для здоров’я людей

Учасники акції вручили працівникам компанії офіційне звернення, в якому запропонували всім, хто володіє інформацією стосовно справи, надати свідчення слідчим та прокурорам, які розслідують кримінальні провадження стосовно «Кріогенсервісу». Але активна позиція громадян та розголос навколо цієї історії не викликали в працівників «Кріогенсервісу» нічого іншого, крім роздратування та обурення. Вони відразу викликали поліцію охорони, яка, приїхавши на місце, почала «наїжджати» на активістів та намагалася всіх розігнати.

Сергій Защенков до людей не вийшов.

Аби все-таки поспілкуватися з головним фігурантом скандалу та отримати відповіді на свої питання, сьогодні, 1 серпня, люди знову вийшли на акцію протесту під стіни «Краогенсервісу». Але історія набула ще більш скандального повороту.

Як тільки активісти підійшли до «Кріогенсервісу», до них вийшов начальник безпеки компанії та намагався «переконати» обурених людей розійтися. Коли громадяни дали зрозуміти, що не припинять акцію, до «Кріогенсервісу» приїхала 20-тонна фура з небезпечним наповненням, яка практично загородила активістів та створила на дорозі багатогодинний затор.

Учасники акції близько 7 разів викликали поліцію, щоб та зафіксувала, як представники «Кріогенсервісу» перешкоджали проведенню акції. Але все було марно. Правоохоронці приїхали лише після трьох з половиною годин після початку акції, і не на виклик громадян, а тому що їх попросили про «допомогу» представники «Кріогенсервісу» (!).

Громадяни просили поліціянтів зафіксувати свавілля людей Защенкова, але вони їх начебто не чули і відверто ігнорували законні вимоги учасників акції. Така позиція представників держави неабияк шокувала та обурила громадян, але згодом все стало цілком зрозуміло.

Виявилось, що з самого початку акції протесту неподалік від людей стояв автомобіль старшого дільничного. Тобто він весь цей час просто сидів в авто і мовчки спостерігав, як порушуються права громадян. Пізніше до нього підсів поліцейський, який приїхав на місце події, та юристка «Кріогенсервісу». Перед тим, як приєднатися до дільничного та поліцейського, вона встигла показати декілька непристойних жестів активістам, які остаточно зрозуміли – пройдисвіти з «Кріогенсервіс» та правоохоронці діють заодно.

Усі ці особи так і залишилися сидіти в автомобілі дільничного. Скоріше за все, обговорювали свої подальші дії. Водночас активістам не залишилось нічого іншого, як припинити акцію, адже знаходитись поруч з фурою, яка була по вінця наповнена небезпечною речовиною, було вкрай небезпечно.

У будь-якій цивілізованій країні подібні ганебні дії представників компанії та бездіяльність правоохоронців відразу б викликали хвилю обурення в суспільстві та миттєву реакцію влади. Та, схоже, що в Україні до цього нікому немає діла, і правоохоронні органи замість того, щоб захищати громадян, підіграють негідникам та сприяють їхнім оборудкам…

Матеріал надано ГО “Рух за чесну медицину”.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *