Кислін і Крючков об’єдналися проти Порошенка. Програє Україна

#розслідування

Ми продовжуємо слідкувати за подіями навколо «Черкасиобленерго», яке за інформацією ЗМІ та правоохоронців було цинічно розграбоване й навмисно доведене до банкрутства колишнім керівництвом.

Здавалося б, кримінальні справи відкрито, слідство йде повним ходом, і пройдисвіти, що вивели з підприємства мільярди, ось-ось опиняться за гратами. Але раптом історія набула несподіваного повороту. Як нам стало відомо, існує велика ймовірність того, що головні фігуранти скандалу –  Світлана Кузьмінська та Дмитро Крючков – можуть уникнути в’язниці. Якщо «здадуть» Петра Порошенка

Декілька днів тому до України приїхав скандальний мільярдер українського походження Сем Кислін і зробив резонансну заявувін повідомив, що колишній президент Петро Порошенко – корупціонер, яких світ не бачив, і запевнив, що має докази, які це підтверджують. За словами Кисліна, за часи свого правлінняПорошенко вивів з України не менше 8 мільярдів доларів, зокрема, лише через держкомпанію «Центренерго» було виведено від 700 до 800 мільйонів.

Чому Кислін так старається, щоб Порошенка запроторили до в’язниці – здогадатися неважко. Всі патріотичні гасла Кисліна, який народився в Одесі, зав’язані на грошах. Найвірогідніше, Кислін вирішив забрати мільярди, які йому свого часу не дав вивезти Порошенко, вимагаючи «хабар».

Відомо, що після Революції гідності Кислін викупив у Януковича акції компанії, що володіла заарештованими в Україні цінними паперами, придбаними на крадені і відмиті Арбузовим та Курченко кошти. ЗМІ пишуть, що кілька років Кислін разом з іншими інтересантами робили все, щоб не допустити прийняття в Україні закону, який би дозволив ефективну конфіскацію цих активів. Втім, з подачі Порошенка та Луценка закон «Про спецконфіскацію» все ж був прийнятий, і дуже швидко гроші Кисліна разом зі всією «спадщиною» Януковича осіли в кишенях нової влади.

Варто зазначити, що в 2017 році Кислін приїжджав до Києва та намагався повернути свої мільйони. Але організатори схеми з привласнення «здобутків Януковича» вже встигли себе убезпечити та підмести сліди – справу засекретили. Тому навіть подивитися на рішення суду ображеному Кисліну ніхто не дав.

А щоб він остаточно зрозумів, що боротися з серйозними дядьками при владі марно, у 2018 році Кисліну на п’ять років заборонили в’їзд до України за розпорядженням СБУ. Офіційна причина – «необхідність захисту економічних інтересів», неофіційна – усне «прохання» тодішнього президента Петра Порошенка.

За інформацією ЗМІ, Порошенко і Ко «зажадали» від Кисліна 3 мільйони доларів хабара. Але той платити відмовився і натомість записав скандальне відеозвернення, в якому звинуватив Порошенка в геноциді українського народу.

Втім, чекати п’ять років, щоб потрапити до України, Кисліну не довелося. Порошенко ганебно програв вибори і Кислін знову тут – сподівається помститися Порошенку та повернути втрачені мільйони. І, все вказує на те, що розмінною монетою у розбірках між Порошенко та Кисліним стане вже нам добре відомий своїми оборудками з обленерго – Дмитро Крючков.

Як показували у своїх розслідуваннях «Схеми: корупція в деталях», у фільмі «П. дав добро», саме Дмитро Крючков був сполучною ланкою між мародерами, які разом з колишнім гарантом розкрадали кошти енергоринку. За інформацією журналістів, саме він разом зі своєю партнеркою по бізнесу та ліжку Світланою Кузьмінською розвозив гроші по головних офісах країни. І саме він – той самий головний свідок, який може допомогти Кисліну поквитатися з Порошенком та під шумок зберегти свої брудні гроші.

Стало відомо, що нещодавно Кислін зустрічався з головою СБУ Бакановим, на цій зустрічі був присутній і Дмитро Крючков. Здогадатися, що відбувається, нескладно – очевидно, що при посередництві Кисліна Крючков дав покази проти Порошенка. Після цього, скоріше за все, Порошенко сяде до в’язниці, а Крючков та Кузьмінська, які і чорту лисому готові підіграти, аби не відповідати за свої оборудки, залишаться на свободі. Та продовжать втілювати свої кримінальні таланти. Напевно, саме такі угоди були укладені між Кисліним і Крючковим.

Минулого тижня з Крючкова вже навіть зняли електронний браслет. Із пройдисвіта, що за попередньою інформацією завдав збитків лише «Енергомережі» та «Запоріжжяобленерго» на 346 мільйонів гривень! Чи варто казати про «Черкасиобленерго» та інші колись процвітаючі підприємства, до яких дотягнулися руки Крючкова та його компанії, й фактично знищили їх?!

Звичайно, Порошенко та його прихвостні, які, ховаючись за патріотичними лозунгами, роками розкрадали українські багатства – мають бути покараними. Та чи не зависока ціна? Загальна сума, яку Крючков та Кислін намагаються вивести з України сягає 13 мільярдів гривень. Чи готові ми, громадяни, заплатити 13 мільярдів, щоб посадити Порошенка за його оборудки?

Кращі спеціалісти-енергетики були обдурені та мусили виїхати за кордон в пошуках кращої долі, стратегічно важливі підприємства були доведені до краху, мільярди гривень просто розчинилися в повітрі. А тим, хто все це зробив, усе просто зійде з рук? Адже  існує багато доказів, що викривають їхні злочини. Тож чи настільки велика потреба отримувати покази поплічників Порошенка проти свого боса?

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *