Кисень, що вбиває: активісти позиваються до суду через бездіяльність Держлікслужби у справі з “Кріогенсервісом”

#розслідування

Не дивлячись на суспільний резонанс навколо сумнівної афери Сергія Защенкова, правоохоронці та контролюючі органи досі не поклали цьому край. Найбільше запитань виникає до Держлікслужби та її керманича Романа Ісаєнка, який весь цей час ігнорує звернення громадян та робить вигляд, що нічого не відбувається

25 вересня, учасники ГО «Рух за чесну медицину» та небайдужі громадяни вкотре прийшли до Держлікслужби, щоб змусити контролюючий орган працювати. Але Романа Ісаєнка, який сам призначив активістам зустріч на цей день, на місці не було. Посадовець раптово пішов у відпустку. Чим викликана раптова «втеча від громадськості» Ісаєнка, люди зрозуміли, коли домоглися зустрічі з його першим заступником. Владислав Цілина повідомив, що, виявляється, в «Кріогенсервісі» вже було проведено перевірку і за її результатами «жодних порушень ліцензійних умов виявлено не було». Перший заступник викликав голову комісії, яка проводила перевірку в «Кріогенсервісі», і громадяни запитали в нього, як так вийшло, що комісія не виявила очевидних порушень.

Втім, на незручні запитання громадськості голова комісії відповідав зніяковіло. Він визнав, що установка на занедбаному підприємстві вже більше року не працює. А те, ЩО саме постачає «Кріогенсервіс» в українські лікарні – медичний кисень чи небезпечний для здоров’я технічний газ – комісія взагалі не перевіряла, хоча саме на цьому наполягали в своїх численних зверненнях активісти.

Найвірогідніше, не бажаючи після цього дивитися людям в очі та не знайшовши виправдань своїм діям, Ісаєнко не вигадав нічого кращого, як піти у «відпустку». Активісти сподіваються, що це Ісаєнка не врятує – відповідні органи все ж звернуть увагу на недобросовісного чиновника і його звільнення не за горами.

Вкотре переконавшись в тому, що Защенков знайшов «кришувальників» у вищих владних кабінетах, громадяни вирішили йти до кінця і подали позов до суду. Тож незабаром саме суд розставить усі крапки над «і» в цій резонансній справі.

Слідкуйте за нашими новинами. Далі буде…

Матеріал надано ГО «Рух за чесну медицину».

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *