Приватні школи Києва: огляд топових навчальних закладів

#огляд

Підготували добірку приватних загальноосвітніх навчальних закладів Києва для тих, хто хоче, щоб навчання для їхньої дитини було більше, ніж банальний набір шкільних предметів

Приватне навчання в Україні коштує чимало, й часто один семестр у приватній середній школі вартує дорожче, ніж навчання в державному виші. Але як обрати заклад, що виправдає вартість навчання, сподобається дитині й дасть їй більше, ніж традиційна база знань? Ми зробили огляд столичних закладів, які обіцяють, що їхні пропозиції варті  батьківських коштів українських школярів.

Приватна школа Capital Union School

Capital Union School – це приватна школа в Голосіївському районі (ст. м. Деміївська), яка відкрила свої двері у 2017 році. Школа пропонує комплексну освіту, яка готує учнів до успішного життя в сучасному світі.

Провідними дисциплінами є математика за технологією «Росток», англійська мова, програмування, основи бізнесу та маркетингу, починаючи з молодшої школи. Учні отримують можливість розвивати навички та знання, які будуть корисними у майбутньому в світі з високим рівнем технологій.

Концепція школи зосереджена на розвитку креативного мислення, самостійності, пізнавальних здібностей та соціальних навичок учнів. Це допомагає їм стати успішними в будь-якій сфері діяльності.

Школа ставить на перше місце індивідуальний підхід до кожного учня. В кожному класі навчається не більше 14 дітей, що дозволяє вчителям приділяти достатньо уваги кожному учню.

Capital Union School має сучасну інфраструктуру, яка забезпечує комфортні умови для навчання та відпочинку учнів. Школа має 1 гектар обгородженої прилеглої території з власним футбольним та баскетбольним полями, мотузковим парком, обладнаними ігровими та спортивними майданчиками.

Вхід у школу здійснюється через пропускну систему та контролюється охоронцем.

Викладачі Capital Union School – це віддані професіонали, які не просто передають знання, але і надихають дітей досягати найвищих висот. Вони розвивають моральні цінності, самосвідомість, творчість та здоровий спосіб життя учнів.

Вартість навчання: за інформацією звертатися до офіційних представників закладу.

Адреса: Київ, провулок Керамічний, 7а.

Телефони: (096) 177-01-44, (068) 492-30-75

IQ school – приватна школа МТА

Загальноосвітня приватна школа при академії тенісу МТА, iQ school – це сучасний навчальний заклад нового типу, що дає ідеальні можливості для поєднання освітнього процесу з серйозною спортивною підготовкою і творчим розвитком дитини. Вона призначена для дітей, які бажають професійно займатися “великим” тенісом, плаванням і ігровими видами спорту, а також поєднувати навчання з фізичною підготовкою, заняттями хореографією, фітнесом і силовими єдиноборствами.

iQ school розташована в мальовничому куточку Києва, курортній місцевості Пущі-Водиці. Тут, на території спорткомплексу МТА, створені всі умови для щоденних тренувань, шкільних занять і різнобічного дозвілля дітей, є кілька спортивних майданчиків і зона відпочинку з відкритим басейном.

Залежно від рівня самостійності дитини і переваг батьків, можна підібрати підходящий варіант відвідування школи: пансіон (проживання від канікул до канікул), напівпансіон (з понеділка по п’ятницю) або денну форму навчання.

Прогресивний інноваційний підхід до освітнього процесу в школі iQ school МТА передбачає можливість вибору між стандартними та індивідуальними програмами. Дистанційні заняття і кейс-уроки, консультації з викладачами-предметниками і робота з тьютором проводяться за індивідуальним графіком, що враховує час на проведення спортивних тренувань, саморозвиток дитини і повноцінний відпочинок. Крім спортивного та освітнього процесу під керівництвом досвідчених тренерів і викладачів, в приватній школі МТА дітям пропонується різноманітна програма для занять творчістю, отримання додаткових професійних навичок, розвитку інтелекту і критичного мислення, набуття досвіду комунікації.

Кожен учень в iQ school знаходиться під наглядом досвідчених вихователів і батьківським контролем, який можливий за рахунок відкритого процесу навчання, застосування сучасної техніки та комп’ютерних технологій.

iQ school дає якісну підготовку до ЗНО та складання іспитів з англійської мови SAT, IELTS і TOEFL.

Випускники отримують документ про середню освіту державного зразка.

Вартість навчання та додаткову інформацію про школу iQ school МТА дізнавайтеся у офіційних представників!

Адреса: Київ, Пуща-Водиця, вулиця Міська, 9.

Future School of Technology

Починаємо добірку саме з цієї школи, адже це навчальний заклад нового формату. Попри те, що Future School of Technology відкрилася у вересні 2019-го року, за ці два місяці вона вже встигла голосно про себе заявити.

Це надсучасний навчальний заклад з інноваційною командою викладачів, які проходять стажування за кордоном, та унікальною методикою викладання STEM дисциплін від лідера інноваційної дитячої освіти — міжнародної мережі шкіл з робототехніки та програмування RoboCode.

В школі готують дітей до цифрового майбутнього. Кожен учень щомісяця створює в команді технологічний проект на ту тематику, яку обере сам. Працюючи з проектами, діти набагато глибше і практичніше засвоюють матеріал, формують критичне мислення, розуміють, для чого потрібні точні науки, розширюють свій світогляд.

Ще одна перевага Future School of Technology – використання учнями інноваційних технологій під час майже кожного заняття. До закінчення школи кожен учень опанує мінімум одну мову програмування.
“Ми завжди хотіли давати дітям більше практики, ніж просто раз чи два на тиждень. Ми завжди знали, що кожен предмет можна викладати глибоко та цікаво. Ми знаємо, як використовувати сучасні технології навчання та створити атмосферу довіри та співпраці в класах”, – розповідають у Future School of Technology

На сьогоднішній день школа має три спеціалізації: фізика та робототехніка, біотехнології та програмування, математика та програмування.

У своїх навчальних програмах фахівці закладу переслідують наступні завдання: опанування учнем щонайменше однієї мови програмування, мотивувати дітей займатися технологіями і точними науками, стимулювати їх брати участь та перемагати в міжнародних олімпіадах з робототехніки, навчити вільно говорити англійською та підготувати до ВУЗів.

Враховуючи сильних викладачів, лабораторне обладнання та невеликі класи – Future School of Technology – це просто вихід для всіх батьків, що хочуть дати сучасну глибоку технологічну освіту своїм дітям і бачити їх щасливими та задоволеними щоранку перед школою – запевняють в Future School of Technology

Вартість навчання – 12 000 грн/міс
Адреса – м.Київ, вул. Мішуги, 11Б

Європейський колегіум

Це освітній заклад нового типу, який увійшов до переліку найінноваційніших шкіл світу за версією компанії Microsoft.

Колегіум позиціонує себе як навчальний заклад із максимально сприятливими умовами для розвитку обдарованих дітей. А 84% учнів ЄК – переможці різноманітних олімпіад, конкурсів та змагань.

Особливу увагу колегіум приділяє гармонійному та всебічному розвиткові, здоровому психологічному формуванню особистості та світогляду дітей. Саме тому в ЄК є психологічний супровід вихованців. Із дітьми займаються на уроках психології та розвивальних заняттях. А з педагогічним та батьківським колективом проводять психологічні тренінги й семінари.

Відгуки самих вихованців та їхніх батьків свідчать про те, що в Європейському колегіумі навчальне середовище максимально наближене до сімейного:

Відгуки на www.eurocollegium.com

Учні цього закладу вивчають кілька іноземних мов та отримують відповідні міжнародні сертифікати. Так, у 2014 році ЄК отримав статус Cambridge English School і вже у 2015-му став Центром (Exam Preparation Centre). Тому учнів тут готують до міжнародних іспитів Cambridge English Exams.

Завдяки співпраці школи з Центром німецької культури Widerstrahl, учні ЄК можуть отримати визнаний у всьому світі австрійський міжнародний мовний диплом ÖSD.

За словами представників колегіуму, понад 15 років вони працюють над удосконаленням програми підтримки та розвитку обдарованості вихованців. Саме тому ЄК розпочав роботу з проектами «Два дипломи» та CanSchool. Завдяки цим проектам учні Європейського колегіуму можуть навчатися дистанційно й отримати американський та канадський атестати про середню освіту.

Як зазначено на сайті школи, Європейський колегіум — це спільнота однодумців, які щодня співпрацюють задля створення освітнього середовища та єдиного простору для гармонійного розвитку учнів.

За інформацією щодо вартості навчання необхідно звертатися до офіційних представників школи.

Адреса: Київ, вул. Сєченова, 9.

Креативна Міжнародна Дитяча Школа (КМДШ)

У КМДШ застосовують творчі, нестандартні умови і методи навчання, які допомагають на 100% підтримувати інтерес дитини до навчання. А навчити думати, міркувати і аналізувати інформацію – головне завдання Креативної Школи.

Саме тому тут створили унікальне навчальне середовище, де цікаво і комфортно пізнавати світ, розвивати критичне мислення, творчі здібності, спілкуватися і легко знаходити місце в команді.

Для вирішення цього завдання в КМДШ застосовують такі підходи до навчання: інтегровані і білінгвальні уроки, хвильові (тематичні) занурення в початковій школі, інноваційність, креативність, індивідуальний підхід, поглиблені знання.

Велику увагу тут приділяють вивченню іноземних мов: української, англійської, німецької, французької, іспанської.

Технологи і дієтологи розробляють для дітей здорове триразове харчування. Також є вегетаріанське меню.

Адреса: вул. Голосіївська, 13-г.

Олександрійська гімназія

За майже 30 років роботи Олександрійська гімназія вибудувала особливу навчальну систему. Першу половину дня вихованці приділяють навчанню, другу, за бажанням, – хобі. А крім базових навчальних шкільних дисциплін, учні вивчають філософію, психологію, менеджмент і хореографію.

Фото за сайту Олександрійської гімназії

Ретельне вивчення іноземних мов – таку особливість гімназії називають її представники. Поглиблене вивчення російської, англійської, французької та німецької мов дозволяють випускникам не лише вільно спілкуватися та мати високий рівень знань, а й навчатися в закордонних університетах.

У гімназії намагаються розвинути не тільки розумові здібності, а й фізичні: гімнастика, легка атлетика, футбол, теніс, волейбол та фітнес.

Окрім спорту, гімназія організовує, зокрема, заняття музикою (скрипка, фортепіано, гітара, синтезатор), театральним мистецтвом, шахами й живописом.

За результатами ЗНО, серед усіх шкіл Києва (а їх 393) у 2017 році Олександрійська гімназія посіла 26 місце.

Вартість навчання: звертатися до офіційних представників закладу.

Адреса: Київ, вул. Левандовського, 7.

Міжнародний ліцей «Гранд»

Мінімум домашніх завдань – це, напевне, мрія кожної дитини. Проте в цьому закладі винайшли систему навчання, за якої за мінімуму завдань додому учні вивчають усе необхідне на заняттях у ліцеї. Новий матеріал учні вивчають і закріплюють у класі, а для занять удома залишається тільки прочитання художніх творів.

Від інших шкіл цей заклад відрізняє оптимальна кількість учнів у класах (до 12 дітей) та система «все включено». У вартість навчання входить і харчування, і трансфер, і підручники, і заняття в клубах за інтересами.

Діти можуть відвідувати факультативи з гри на саксофоні, блок-флейті та фортепіано. Для тих, хто більше цікавиться спортом, передбачені додаткові заняття з хореографії, футболу, акробатики й настільного тенісу.

Висока діджиталізація освіти в школі дозволяє дітям вивчати інноваційні технології та тренувати свої комп’ютерні навички. В міжнародному ліцеї «Гранд» проводять інформаційно-комп’ютерні тренінги, а кожен учень може користуватися комп’ютерами, планшетами й інтерактивними дошками.

Вартість навчання: 11 500 євро на рік, вступний внесок — 1000 євро.

Адреса: Київ, вул. Жилянська, 38.

Київський ліцей бізнесу

В Україні не так багато шкіл, в яких би навчали дітей веденню бізнесу. Київський ліцей бізнесу вже понад 25 років надає якісну загальну та спеціальну освіту та навчає майбутніх підприємців лідерським якостям. Тому особливу увагу тут приділяють не тільки звичним навчальним дисциплінам, а й спеціально розробленим програмам розвитку підприємницьких навичок.

Як зазначають на сайті ліцею, метою закладу є розвиток самодостатньої та здорової дитини з лідерськими здібностями. Ліцей має п’ять спеціалізованих відзнак, що підтверджують якість освіти. Це, зокрема, сертифікат представництва ООН в Україні за багаторічну роботу з підвищення інформованості школярами діяльності ООН та золоті медалі «Лідер галузі» й «Підприємство року» в галузі «Загальна середня освіта».

Вартість навчання: 4500 гривень на місяць. Однак сплачувати необхідно не за навчальний, а за календарний рік.

Адреса: Київ, вул. Лагерна, 30-32.

Міжнародна школа «Меридіан»

Особливістю цієї приватної школи є її інтернаціональність. Представники школи запевняють, що тут усе створено для того, щоб діти різних культур та націй почували себе комфортно.

Так, програма навчання передбачена двома мовами (українською й англійською), а весь процес побудовано з урахуванням культурних і релігійних особливостей учнів.

Заклад працює з 2001 року й підпорядковується Міністерству освіти і науки України. Тобто кожен учень після складання випускних іспитів отримує атестат держзразка. Також школа є членом Європейської ради міжнародних шкіл ECIS.

У «Меридіані» впевнені – це навчальний заклад, де вже з перших днів вихованців вчать взаємоповазі й толерантності. Кількість учнів у кожному класі не перевищує 18, саме тому заняття проходять максимально ефективно.

Крім стандартних навчальних дисциплін, у програмі школи є факультативні заняття та клуби за інтересами: клуб фізики, арт-студія та футбольний клуб. А на факультативних заняттях з кіно- й театрального мистецтва дітей навчають основам монтажу, режисури, драматургії та операторської майстерності.

Вартість навчання: за інформацією звертатися до офіційних представників закладу.

Адреса: Київ, пр. Квітневий, 5А.

Гімназія «Престиж»

Цій приватній гімназії уже 15 років. Сам заклад називає своєю метою формування успішної, усебічно розвинутої особистості, яка не тільки має гідний рівень середньої освіти, а й додаткові навички.

Кожен учень тут зобов’язаний дотримуватися внутрішніх правил школи: не користуватися мобільними телефонами, носити форму та дотримуватися загальних норм етикету.

Значну увагу тут приділяють вивченню іноземних мов: англійської, ділової англійської та німецької. Як зазначають у гімназії, 80% її учнів є переможцями олімпіад та конкурсів на всеукраїнському рівні.

Серед інших особливостей гімназії – постійний нагляд кураторів за вихованцями, цілодобова охорона та триразове збалансоване харчування.

Вартість навчання: за інформацією звертатися до офіційних представників закладу.

Адреса: Київ, вул. Данила Щербаківського, 61Г.

Гімназія «Європейська освіта»

Заклад працює з 2011 року і позиціонує себе гімназією з повним пансіоном: педагогічний колектив піклується про вихованців повний день, від початку занять о 8-ій ранку до їх завершення о 18:00. При закладі діє дитячий садок, а от школярі можуть навчатися тут тільки до 9-го класу.

Серед переваг гімназії – поглиблене вивчення декількох іноземних мов, оптимальна кількість навантажень новим навчальним матеріалом та можливість займатися на уроках фізкультури тими видами спорту, які найбільше до вподоби дитині.

Вартість навчання: за інформацією звертатися до офіційних представників закладу.

Адреса: Київ,  вул. Салютна, 42/46.

Міжнародна французька школа

Ця приватна школа має унікальну навчальну програму, що включає інноваційний проект «Освіта через мистецтво». Його суть полягає в засвоєнні навчального матеріалу не традиційним, а творчим шляхом, до прикладу, через вивчення пісень і віршів.

Здобувати освіту тут можна на вибір українською, французькою та англійською мовами, а з 6 класу всі учні мають щонайменше п’ять уроків англійської мови й літератури.

Окрім лінгвістики, в Міжнародній французькій школі приділяють увагу дослідницьким лабораторним роботам:

Фото з сайту Міжнародної французької школи

Вартість навчання: за інформацією звертатися до офіційних представників закладу.

Адреса: Київ, вул. Лісна 28 А.

Обираючи навчальний заклад для дитини, важливо враховувати її здібності та інтереси. А це — завдання не тільки батьків, а й фахових педагогів. У державних школах в учителів зазвичай обмаль часу і сил, щоб приділити увагу кожному з 30-ти школярів у класі.

Але приватні навчальні заклади позбавлені цієї хиби, адже там, зазвичай, невелика кількість учнів. Та й базова шкільна програма доповнена факультативами, клубами за інтересами та світовими методиками розвитку особливостей кожної дитини. Оскільки один семестр навчання у приватній середній школі часто коштує дорожче, ніж освіта в державному університеті, це цілком виправдано сучасною системою охорони, гарантією безпеки та якістю харчування.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *