Фінтех експерт Валерія Вагоровська про можливості NFC-технології для українських мандрівників PROMOTED

#реклама

Фінтех експерт Валерія Вагоровська розповіла про те, як NFC допомагає українським громадянам в інших країнах. У деяких місцях без наявності даної технології зовсім не вийде оплатити рахунок.

NFC-технологія застосовується у всіх прогресивних країнах

Валерія Вагоровська пояснила принцип функціонування безконтактних платежів: обробка відбувається за допомогою спеціальних NFC-чіпів, які вбудовані в сучасні мобільні пристрої, включаючи смартфони та планшети. Вони можуть передавати платіжні дані іншому чіпу на відстані менше 10 см один від одного.

За словами керуючого партнера платіжної платформи FONDY Валерії Вагоровської, в США і Європі вже давно почали використовувати можливості безконтактних платежів. Наприклад, в Сан-Франциско водії за секунду можуть оплатити паркувальне місце, піднісши мобільний пристрій до паркомату.

В Америці активно використовуються NFC мітки. Валерія Вагоровська розповіла, що знайти їх можна в кафе і ресторанах. Піднісши до них телефон, користувач миттєво отримає пароль і налаштування Wi-Fi.

Найбільш прогресивним в безконтактних платежах залишається Китай. У країні технологію успішно впровадили в найбільшу місцеву соціальну мережу і месенджер. Громадяни можуть безпосередньо відправляти гроші з одного пристрою на інший по захищеному каналу.

Чому українським мандрівникам пора переходити на NFC-технологію?

За словами Фінтех експерта Валерії Вагоровської, безконтактні платежі позбавляють людей від необхідності діставати гаманець, шукати потрібну карту, вводити код, чекати обробки транзакції. Набагато легше піднести смартфон до POS-терміналу, миттєво сплативши замовлення. А ще краще – використовувати смарт-годинник або браслет з NFC-чіпом.

Валерія Вагоровська розповіла про безпеку використання мобільних гаманців для безконтактної оплати. Наприклад, якщо шахрай вкраде Вашу банківську карту, то зможе запросто оплатити нею покупки в деяких інтернет-магазинах. Якщо ж спробує скористатися смартфоном, то зіткнеться з необхідністю вводити захисний код.

Немає сенсу залишатися осторонь, поки найбільші корпорації активно використовують NFC-технологію: Rozetka, Amazon, Aliexpress та інші майданчики вже почали обробляти безконтактні платежі. За словами Валерії Вагоровської, в різних країнах можна використовувати мобільний пристрій для оплати одягу, техніки, рахунку в кафе або ресторані, громадському транспорті.

Дізнатися більше про використання безконтактної оплати в Україні, Америці, Китаї та інших країнах можна в повному матеріалі.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *