Як святкують 8 березня в різних країнах

#8 березня

Напередодні свята жінок вирішили розібратися, як відзначають 8 березня у різних країнах світу

Польща

У сусідній Польщі на 8 березня знайомих і рідних жінок прийнято вітати букетами перших весняних квітів. Міжнародний жіночий день тут не є державним вихідним, а кожен громадянин вирішує для себе – святкувати цей день чи ні.

Франція

Здавалося б, у Франції святковий і романтичний настрій витає в повітрі, але 8 Березня в цій країні не відзначають. Замість цього прийнято поздоровляти жінок в День матері і День святого Валентина.

Італія

А ость тут 8 березня – справжній жіночий день. Італія, мабуть, одна з небагатьох країн Західної Європи, де існує давня традиція святкування 8 березня. Символом Міжнародного жіночого дня у італійців вважається мімоза. І хоча цей день у країні не оголошено вихідним, італійки з радістю відзначають його у компанії подруг в барах, дискотеках та клубах.

В’єтнам

Тут традиція вітати і вшановувати жінок існує більше 2 тисяч років. Раніше це свято називалося Днем пам’яті сестер Чинг, з якими пов’язана досить трагічна історія. Вони були відважними дівчатами і виступали проти агресії з боку Китаю, керували боротьбою в’єтнамського народу за незалежність. Аби китайські завойовники не могли взяти їх живими, потрапивши в оточення, сестри вирішили втопитися в річці. Що, власне, і зробили. Поступово свято на честь двох хоробрих сестер переросло у 8 березня і «жіночий день».

Японія

А ось японським жінкам пощастило найбільше, адже у березні вони мають цілих два свята. Перше відзначають 3 березня. Це свято дівчаток та цвітіння персика, а друге 14 березня. Згідно традиції подарунки отримують тільки ті жінки, які щось подарували своїм коханим на день Святого Валентина 🙂 

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *