ТОП 5 ефективних фунгіцидів в 2020 році PROMOTED

#реклама

В сучасний час ринок України надає широкий асортимент фунгіцидів від іноземних та вітчизняних виробників. Ці препарати запобігають розвитку грибків і бактерій, а також в разі вже їх наявності – відмінно знищують збудників хвороб. Зараз їх випускають у вигляді порошків, суспензій, розчинів і емульсій

Головні відмінності між фунгіцидами полягають в їх призначеннях, в спектрах дій і в складах. Їх дієвість перевірена роками. Вони відмінно проникають в тканини рослини і їм потрібно трохи часу для повної активації.

Основні види фунгіцидів 

Існує 3 види фунгіцидів за характером поширення:

– контактні препарати, перевага яких полягає в ефективному пригніченні процесів поділу в клітинах бактерій. Відбувається пригнічення обмінного процесу патогенів і блокується вироблення нуклеїнових кислот. Далі йде процес утворення в тканинах посівів речовини, який виконує роль антибіотика. Головне при цьому провести грамотну обробку. Необхідно відзначити, що фунгіциди з контактною дією можна вносити в грунт, наносити на насіння або ж в надземну частину рослини.

– трансламінарні препарати – це препарати, які активно проникають в тканини листя і вільно в них рухаються, але не можуть транспортуватися по судинній системі. Їх здатність накопичення в листі дає перевагу – контроль хвороби на тих частинах листя, які не проходили обробку і тільки виросли частинах.

Третій вид – системні фунгіциди. Вони, на відміну від контактних препаратів, повністю активуються за кілька днів, а їх ефективність триває 2-3 тижні. Це дозволяє контролювати оброблені частини і нову вегетативну масу.

Найбільше попитом користуються системні та контактні фунгіциди. Вони спрямовані на боротьбу з такими захворюваннями: переноспороз, коренева гниль, борошниста роса, фомоз, фузаріоз і т.д. Їх використовують для захисту зернових, овочевих і плодових культур.

Також існують різні способи їх застосування, такі як: фумігація, протруювання насіння, обробка грунту, авіаційні методи; дезінфекція існуючих ран і захист від хвороб.

Кращі виробники 

У компанії Бізон-Тех кожен аграрій може придбати товар від надійних, перевірених часом виробників. У їх список входять: BASF, Сorteva, Ocean Invest. Їх препарати ефективно захищають урожай від хвороб.

Наприклад, Corteva Agriscience – це одна з великих міжнародних компаній, яка орієнтована повністю на сільське господарство. Їй відмінно вдалося об’єднати сильні сторони Dow AgroSciences, DuPont Crop Protection і DuPont Pioneer.

BASF – це найбільший у світі концерт хімії. У них є представництво в Україні, яке існує з 1992 року. Вони займаються ЗЗР, агрохімією, насінням і багатьма рішеннями для аграріїв.

Ocean Invest – також одна з великих компаній, яка вибрала для себе надійного партнера, а саме найбільшого виробника аграрної хімії в Китаї-корпорацію NANJING RED SUN CO, LTD.”. Фахівці компанії спрямовані на розробку комплексних систем захисту рослин, в основу яких входять високоефективні препарати.

Всі три підприємства завжди “йдуть в ногу з часом” і активно розширюють свої товарні лінії, пропонують оптимальні рішення для сільського господарства, щоб фермери отримували відмінні результати на своїх полях!

ТОП 5 ефективних фунгіцидів 2020 року 

ТОП 5 ефективних фунгіцидів 2020 року від Бізон-Тех включає в себе: Аконіт БТ, Пиктор Аканто, Лекарь БТ і Ретенго.

Фунгіцид Аконіт БТ (Ocean Invest) чинить контактну та системну дії. До його складу входить флутріафол (з групи триазолів). Даний фунгіцид в короткі терміни проникає в рослину і її клітини. Завдяки дії флутріафолу припиняється поділ клітин патогена, а далі слід загибель мікроорганізмів. Аконіт ефективно веде боротьбу з борошнистою росою завдяки фумігантній дії.

Фунгіцид Піктор має в своєму складі два інгредієнта: Боскалід і Димоксистробін. Перший інгредієнт володіє унікальним механізмом дії на патоген. Його рослина поглинає частково, та як Боскалід пересувається між клітинами проміжками, потім порушує енергопостачання мікроорганізму, блокуючи його мітохондральне дихання. А ось Димоксистробін залишається при цьому на поверхні, він діє на процес перенесення електронів (заважає йому), а також перешкоджає мітохондріальному процесу дихання грибів (в комплексі ІІІ). Ця комбінація препарату ефективно веде контроль над патогенними організмами.

Фунгіцид Аканто (Corteva Agriscience) має в своєму складі речовину пікоксистробін (з класу стробілуринів). Воно діє проникаючи в рослину, а також перерозподіляючись в повітрі. Діюча речовина метаболічно стійка, тому тривало діє. Пікоксістробін ефективний на ранніх стадіях розвитку мікроорганізмів, а також володіє лікувальним і профілактичним діями.

Фунгіцид лікар БТ (Ocean Invest) включає тебуконазол (з групи триазолів). Він здатний швидко проникати в тканини рослини протягом 2-4 годин в повному обсязі і поліпшити його стан. Необхідно відзначити, що це фунгіцид системної дії, що має функцію регулятора росту.

Фунгіцид Ретенго (Basf) має в своєму складі основний діючий компонент – піраклостробін (з класу стробілуринів). Ця речовина добре розчиняється. Його дія спрямована на блокування виникнення спор. Грибок перестає розвиватися, зупиняється зростання міцелії і далі слід загибель патогена. За допомогою своєї текстури компонент утворює наліт на рослинах, який не зможуть змити опади. А це означає, що рослина буде під захистом протягом декількох тижнів.

Основне завдання кожного аграрія – це ефективна боротьба з хворобами рослини. Застосовуючи якісні фунгіциди, аграрії відмінно з нею справляються. Завдяки їх унікальним властивостям, можна з легкістю отримати хорошу врожайність.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *