Ранок успішної людини – або секрети управління часом

#успіх

Найпродуктивніші години ⏰ – саме ранкові, і те, на що ви їх витрачаєте, і визначає ваше життя. Щоб домогтися успіху, варто навчитися управляти своїм часом. Головна відмінність зайнятої людини від марнотратника життя – то, як проходить звичайний ранок. Отже, що ж роблять вранці успішні люди?

☀️ Ранній підйом. Ті, хто досяг успіху, розуміють, що час – найцінніший ресурс, тому поспішають використовувати ранкові години – до того, як приїхали в офіс, де їм почнуть дзвонити, писати, запрошувати на зустрічі, до всіх форс-мажору і дедлайнів. Тому багато, хто встає ще до сходу сонця, намагаючись урвати побільше вільного часу на початку дня.

🏃 Зарядка вранці. Сверхзанятість не заважає успішним людям знаходити по годині в день або протягом тижня на ранкові вправи, будь то пробіжка, спортзал або йога. Крім відмінного зовнішнього вигляду, ранкові фізичні вправи допомагають знизити рівень стресу протягом дня, позбавляють від необхідності дотримуватися суворої дієти і покращують сон.

📖 Робота над особистим проектом. Написання книги або малювання – те, що наповнює радістю і надихає на цілий день. Для таких занять успішні люди вибирають благодатні ранкові години, поки не накопичилася втома за прожитий день, стреси і незадоволеність.

🥐 Сніданок з сім’єю. Коли у всіх членів сім’ї різний розклад і різні звички харчування, загальний сімейний сніданок може стати тим головним об’єднуючим ритуалом.

💕 Активна особисте життя. Перевага шлюбу в тому, що можна використовувати саме ранкові години – до того, як всі втомилися, принесли додому вантаж проблем з роботи, відволіклися на спілкування з друзями або телевізор. Особисте життя на світанку заряджає енергією, покращує настрій і в підсумку збільшує дохід.

☕️ Ділова зустріч за кавою. Якщо вечеря зазвичай присвячується сім’ї, ранкова кава може стати відмінним варіантом для спілкування з перспективними партнерами.

🧘 Медитація для звільнення від зайвих думок. Лідери зазвичай вимагають від інших так само багато, як від себе, тому їм буває складно відключитися від свого списку справ і заспокоїтися. Перед тим як включитися в щоденну гонку, багато успішних людей присвячують деякий час духовним практикам – медитації або молитвам.

🗓 Планування і складання стратегії на свіжу голову. Список справ на день, складений або прочитаний до сніданку, допомагає налаштуватися на потрібну хвилю.

📧 Перевірка пошти. Хоча багато фахівців по тайм-менеджменту радять відкладати перевірку поштової скриньки наскільки це можливо, більшість успішних людей починають день з перегляду імейлів. Швидке сканування списку повідомлень, щоб не упустити найважливіші і термінові, входить в частину роботи над плануванням дня.

🗞 Читання новин. Традиційна газета за сніданком сьогодні поступається місцем Твіттера в телефоні або новинній стрічці на сайті, але суть не змінюється: новини повинні бути свіжими і читати їх краще з ранку. Багато, хто поєднує тренування з прослуховуванням новин по радіо.

Таким чином до початку робочого дня лідери бізнесу вже готові до змін, які потрібно буде внести з урахуванням поточної обстановки.

Автор:

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *