Як зробити бізнес успішним: огляд курсів особистісного зростання та лідерства

#лідерство

Добірка цікавих і незвичайних курсів особистісного зростання та лідерства, ефективні програми яких встигли вивести в топ безліч українських й іноземних компаній

Постійне й безперервне навчання – найважливіша якість, яка визначає конкурентоспроможність компанії та кожного її співробітника. А вдосконалення управлінських навичок – запорука успіху сучасного підприємця й розвитку його справи.

Тренінговий центр Володимира Страшка

За 7 років своєї діяльності цей тренінговий центр став одним із найпопулярніших в Україні та поза її межами. Ті, хто проходив навчання на цій платформі, говорять, що отримані практичні знання дозволили їм систематизувати свій бізнес і за короткий строк збільшити продаж.

Відгук з сайту www.strashko.biz

Клієнти тренінгового центру – це понад 40 компаній, серед яких є й відомі бренди (Toshiba, «ПромТелеком», Formag Forwarding, «Форнетті»), й місцеві компанії.

Своїм пріоритетним напрямком у центрі називають комплексне навчання початківців керівників і менеджерів середньої ланки. Тут упевнені: перевага цієї програми полягає в комплексному формуванні всіх управлінських компетенцій персоналу та розвитку необхідних навичок для ефективного продажу.

Базовий варіант програми — це 5 управлінських тренінгів і два окремих дня case study.

Навчання триває 2-3 місяці. Після цього центр проводить атестацію керівників і видає іменний сертифікат.

Ми не тільки проводимо тренінги та воркшопи. Ми займаємося з кожним учасником окремо — це допомагає вирішувати реальні проблеми бізнесу. До програмивходять елементи коучингу та управлінського консалтингу, — Володимир Страшко, бізнес-тренер.

Якщо ж замовник не готовий витрачати багато часу на навчання співпрацівників, або у нього в зараз недостатньо фінансових можливостей, тренінговий центр пропонує скласти для нього індивідуальну програму.

Крім управлінських тренінгів, тут проводять тренінги з продажу, мотивації та відкриті тренінги.

Володимир Страшко, бізнес-тренер

Із замовником працює особисто Володимир Страшко – засновник і ключовий бізнес-тренер. Він очолював корпоративний університет міжнародної виробничої компанії, керував групою компаній і власним бізнесом. А семирічний досвід проведення навчальних заходів, великий особистий управлінський досвід роблять його головним наставником і носієм потужних бізнес-навичок.

А ще тут пишаються тим, що при розробці своїх програм професійна команда центру використовує кращі світові практики й методики. Зокрема, Фредеріка Херцберга, Дугласа МакГрегора, Абрахама Маслоу, Філіпа Зімбардо та інших відомих учених і бізнес-експертів.

«ТОП Академія»

Навчальні програми, які пропонує ця компанія, заточені саме під специфіку роботи управлінців. Команда «ТОП Академії» запевняє: вони не просто навчать керівників і підвищать їхній професійний рівень, а й нададуть комплекс управлінських рішень для компанії та її керівництва особисто.

Самі ж учасники навчальних курсів «ТОП Академії» розповідають, що отримані знання допомагають їм підвищувати ефективність виробництва і завжди бути в тренді.

Компанія пропонує тренінги в корпоративному форматі:

  • розробка ефективної стратегії компанії
  • підвищення ефективності роботи менеджера й формування кадрового резерву
  • оперативний менеджмент
  • управління персоналом
  • організація ефективної комунікації
  • підвищення продажу

Своєю перевагою команда «ТОП Академії» називає те, що всі їхні тренінгові програми розробляють і ведуть фахівці-практики — ті, хто працює на топ-посадах у відомих вітчизняних та міжнародних компаніях.

Окремий напрямок діяльності «ТОП Академії» – соціальні проекти. Так, тут підтримують ініціативи, спрямовані на навчання й розвиток української молоді. Компанія співпрацює зі всесвітньо відомою організацією AIESEC та Центром розвитку кар’єри Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут».

Центр розвитку klubnika.top

Ті, хто проходив навчання в цьому центрі, захоплено відгукуються про його головні особливості. По-перше, там викладають тренери-практики з великим досвідом роботи в організації різнопланових заходів. По-друге, центр розвитку Полуниця.Топ ідеально підходить як для індивідуальних, так і для корпоративних занять.

У самому тренінговому центрі своєю головною перевагою вважають те, що проходячи тут програму, клієнт отримує безстроковий абонемент на подальше безкоштовне її проходження в різних тренерів в аналогічних центрах. А бізнес-тренери Klubnika.top використовують тільки перевірені часом методики та практики, що працюють на розвиток управлінських навичок.

В центрі навчають роботі з запереченнями, а також того, як ефективно вести малий бізнес і збільшувати продаж у період кризи.

Особливість цього освітнього майданчика полягає ще і в тому, що тут проводять тренінги для дітей. Їх навчають основам лідерства та ефективного планування свого часу та завдань.

Школа лідерства Олени Березовської

Цей проект потрапив до нашої добірки невипадково, адже він став одним із найвідоміших у Харкові. Слухачі тренінгів, які організовує Школа лідерства Олени Березовської, кажуть, що тут системно підходять до розвитку особистісного потенціалу кожного учасника. А кожен тренінг адаптується під конкретний запит клієнта.

Основні напрямки школи – курси з ораторської майстерності та розвитку комунікативних навичок людини, тренінги з підвищення продажів та розвитку особистісного потенціалу продавців і тайм-менеджмент.

Своєю перевагою тут вважають унікальний авторський тренінг із розвитку лідерських компетенцій та формування особистого бренду – «Коучинг лідерства». Перша зустріч безкоштовна, і 3-5 коучинг-сесій вже достатньо, щоб отримати потрібний результат.

Як і попередня освітня платформа, школа лідерства Олени Березовської також розробляє програми для підлітків. Дітей віком від 12 до 16 років учать ораторської майстерності, вмінню працювати в команді, розвитку самодисципліни, а також формування своїх цілей.

Агентство «Розвиток»

За 20 років своєї діяльності цей центр навчив понад 20 000 учнів. Його клієнтами стали мешканці Німеччини, Молдови, Білорусі, Словенії, Ізраїлю, Італії, Канади, Кіпру, а також компанії майже з усіх регіонів України — центр лазерної корекції зору «Тарус», банк «Пумб», Unicredit і U’tel.

Ті, хто відвідав заняття агентства, кажуть, що це більше ніж тренінги, це реальні кейси, які допомагають вести свій бізнес ефективно.

Своєю особливістю агентство «Розвиток» називає те, що їхні коучі – досвідчені підприємці, які вміють знаходити підхід до аудиторії й ведуть тренінги так, щоб кожен учасник отримав очікуваний результат.

Ще одна перевага цього агентства – в різноманітності та широкому виборі навчальних програм. Загалом тут налічується близько 350 програм особистісного зростання й 500 бізнес-програм. Тут навчають фінансовій грамотності, управління бізнесом, тімбілдингу й ораторського мистецтва.

А ще ця навчальна платформа налічує близько 80 дитячих і підліткових програм.

Тренінговий центр «Київ-тренінг»

За 7 років «Київ-тренінг» випустили майже двадцять груп професійних коучів. А їхні випускники розповідають, що навчальні програми «Київ-тренінгу» поєднують у собі й психологію, й сучасні техніки психотерапії, й коучинг.

За їхніми словами, теорія тут же відпрацьовується на практиці в групі та в парах під супервізією тренера. Матеріал так набагато краще засвоюється, помилки розбираються, знімаються страхи та бар’єри в роботі з клієнтом, що є величезним плюсом у порівнянні з вишами, після яких студенти начебто на відмінно вчилися, а як застосувати свої знання на практиці, не розуміють і бояться. Основна програма навчання складається з шести модулів:

  • основи класичного коучингу
  • коучинг усвідомленості та мотивації
  • коучинг і стратегії
  • еволюційний коучинг
  • техніки та навички наставництва
  • коучинг і транзактний аналіз

На кожному модулі дається конкретна методика:

  • типологія клієнтів, їхніх запитів, цілей, заперечень
  • списки модельних питань, моделей, технік
  • чіткі інструкції, в яких випадках застосовувати техніки
  • навички розпізнавати приховані запити
  • схеми спілкування, консультування, методичний матеріал

А кожен день модуля відбувається в шість етапів:

  • теорія дається невеликими блоками, пояснюються концепції, моделі, принципи
  • групова практика (група тренується разом із ведучим)
  • приклад ведучого (ведучий демонструє роботу технік на собі)
  • демонстрація (тренер проводить демонстрацію технік з добровольцем)
  • парна практика (відпрацювання технік у парах, міняючись ролями коуч-клієнт)
  • зворотний зв’язок (обговорення, робота над помилками, списки літератури)

Своєю перевагою тут називають застосування перевірених вітчизняних і зарубіжних шкіл психології.

Курси особистісного зростання й лідерства допомагають розвинути в собі та в своєму колективі нові якості, мотивувати співробітників і розробити власну стратегію успіху. Головне — зважено підійти до вибору компанії, яка прокачає вашу команду, адже саме від її професіоналізму залежить успіх бізнесу.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *