Податкова не штрафуватиме за відсутність акцизу у чеку на алкоголь

#новини

Набрав чинності наказ Мінфіну, згідно з яким у чеках потрібно вказувати номер акцизної марки при продажі алкоголю у ресторанах

Державна податкова служба України роз’яснила, що не буде накладати штрафи за відсутність у фіскальних чеках штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

Як повідомляється на сайті ДПС, хоча наказ Мінфіну від 08.06.2021 №329 вніс зміни до форми фіскального касового чеку, доповнивши його реквізитом «цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої», підстав для застосування штрафних санкцій за видачу чека без зазначення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої немає. Адже порядком проведення розрахунків, який визначений статтею 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг», не передбачено обов’язку для суб’єктів господарювання при реєстрації  розрахункових операцій зазначати у розрахункових документах цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

Як відомо, вимоги, які містяться в наказі Мінфіну від 08.06.2021 №329 набирають чинності 1 жовтня. Згідно з ними у фіскальних касових чеках, які формуються всіма без винятку РРО, потрібно зазначати цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої кожної пляшки, з якої готується напій. Обов’язок вказувати номер акцизної марки поширюється на суб’єктів господарювання всіх організаційно-правових форм без виключення.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *