Україна підписала з ЄС угоду про спільний авіаційний простір

#новини

Документ передбачає взаємний доступ до ринків авіаперевезень з рівними умовами конкуренції

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, віце-президент Європейської комісії, Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель та Надзвичайний і Повноважний Посол Словенії в Україні Томаж Менцін підписали Угоду між Україною та Європейським Союзом і його державами-членами про Спільний авіаційний простір. Підписання відбулося в рамках 23-го Саміту Україна – Європейський Союз, який проходив в Києві сьогодні.

Документ передбачає створення спільного авіаційного простору між Україною та ЄС, що сприятиме взаємному доступу до ринків авіаперевезень з рівними умовами конкуренції.

Відповідно до положень Угоди, спільний авіаційний простір встановлюється на основі рівних правил безпеки авіації, управління повітряним рухом, соціальних прав працівників, електронних систем бронювання, захисту довкілля та забезпечення прав споживачів.

«Україна отримає такі самі можливості, правила й стандарти в галузі авіаперевезень, як і в держав-членів Євросоюзу, – повідомив прем’єр-міністр України. – Уряди України та країн ЄС більше не надаватимуть призначення на той чи інший маршрут. Авіаперевізники зможуть самі домовлятись про можливість рейсів та їх кількість напряму з аеропортами».

Денис Шмигаль висловив сподівання, що конкуренція між авіаперевізниками, як в Європі стане одним із суттєвих факторів зниження цін на квитки, і це відкриє для українців більше можливостей та напрямків для подорожей.

Автор: Checkpoint

Поділіться корисною інформацією з друзями:


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *